Vairāki rīdzinieki vērsušies pie portāla "Delfi", lai paustu savu sašutumu par to, ka Rīgā, lai arī vēl nav ne sniega, ne arī melnā ledus, ielas jau tiek kaisītas ar sāli.

Ingus Stabulnieks, kurš ceturtdienas rītā Rīgā uz Salu tilta dokumentējis ceļu uzturētāju auto, kas joslu pamatīgi nokaisa ar sāli, raksta: "Šitā mūsu ceļu dienestam sāls beigsies jau līdz decembra beigām. Stāvam sastrēgumā un nemitīgi beram vienkārši sāli uz asfalta, baltā strīpā."

Savukārt Pāvels Ponomarenko apgalvo, ka sāls kaisīšanu dažādās Rīgas ielās iemūžinājis jau otrdien, 20. novembrī. Foto viņš nosūtījis arī portālam "Delfi".

"Šī nav reportāža, bet patiess sašutums," attēlus komentē Pāvels. "Braucu otrdien pa pilsētu un nesapratu, kas tie par baltiem kaisījumiem vietām uz asfalta. Taču tas bija ceļu uzturētāju, kas jau sākuši sniega sezonu, veikums."

Pāvels ir neizpratnē par ceļu kaisīšanas iemesliem. Sniega, melnā ledus vēl nav, turklāt laiks ir sauss, tikai nelieli mīnusi pāris dienu – sašutuma iemeslus uzskaita vīrietis. Viņš lēš, ka, visticamāk, uz ielām jau izkaisītas vairākas tonnas maisījuma. "Pirmkārt, mēs elpojam šo putekļaini sāļo suspensiju, otrkārt, tas nav labi dabai, treškārt, automobiļi nenormāli rūsē," klāsta lasītājs.

Viņš arī pārliecināts, ka galvenais iemesls, kāpēc dienesti lēmuši ielas kaisīt, ir, jo tas ir ienesīgi un grūti kontrolējami. "Saprotams, viņiem ir atruna: "Bet, ja nu piepeši sniegs, tad paši taču kliegsiet, ka ielas nav apstrādātas ar reaģentiem. Bet taču ne laikapstākļos, kad ir -1 grāds, minimāls mitrums un nav nokrišņu," viedokli pauž rīdzinieks.

Savu komentāru par galvaspilsētu ielu kaisīšanu ar sāli portālam "Delfi" tuvākajā laikā apsolīja sniegt arī Rīgas domes Satiksmes departaments.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna Ozola norāda, ka ielas, veloceļi un sabiedriskā transporta pieturvietas šajā ziemas sezonā, novembrī, ar nātrija hlorīdu nav kaisītas. "Tāds uzdevums nav dots ne uzturētājiem, ne arī uzturētāji paši būtu nākuši ar šādu iniciatīvu," sacīja Ozola.

Kaisīti šajā sezonā ir kaisīti ir tilti un pārvadi – kopumā divas reizes, sacīja Ozola: "Lēmums šorīt veikt kaisīšanas darbus uz Salu tilta tika pieņemts, jo tiltu un satiksmes pārvadu konstrukcijas ir atdzisušas un pie nulle grādiem celsija sāk veidoties atkala (melnais ledus)." Savukārt komentējot aculiecinieka Pāvela foto ar kaisītajām ielām, Ozola norāda, ka fotoattēlos redzamais baltais materiāls varot būt jebkas un ka tas, iespējas, izbiris kādam auto no kravas kastes.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti “Galactico” 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!