Foto: DELFI Aculiecinieks
Par godu Latvijas simtgadei Lilastes pludmalē pulcējās un aukstā ūdenī metās 25 drosminieki, atklāj iniciatīvas autors Valters.

Piedzīvojums iemūžināts arī video.

Valters skaidro, ka šādas peldes organizē katru svētdienu ap pulksten 12.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka par godu valsts simtgadei tika rīkots arī vērienīgs pasākums "Roņi peld 100". Svētdien no pulksten 13 līdz 14.40 norisinājās peldējums atklātos ūdeņos "Roņi peld 100", kura laikā ziemas peldētāji, cits citu nomainot, veica 100 minūšu peldējumu atklātās ūdenstilpnēs, portālu "Delfi" informēja pasākuma organizatori.

Pasākums notika vienlaicīgi piecās Latvijas pilsētās, un bija plānots, ka tajā kopā piedalīsies vismaz 100 cilvēki. Reģistrējot un saskaitot peldētājus, tika konstatēts, ka Rīgā peldējumā piedalījās 75, Jelgavā 40, Ventspilī 39, Saldū 55 un Liepājā 56 peldētāji, tātad kopā 265. Taču šajā laikā peldējumi notika arī citur Latvijā, arī Kuldīgā, kur ziemas peldētāju mērķis nebija nopeldēt tieši 100 minūtes, bet tomēr piedalīties simtgades peldējumā. Pēc aptuveniem aprēķiniem par godu Latvijai aukstā ūdenī devās vismaz 300 cilvēku.

Interesanti, ka peldējumā piedalījās ļoti daudz cilvēku, kas aukstā ūdenī devās pirmo reizi mūžā. Piemēram, Rīgā tādu bija vairāk nekā 30. Ūdens temperatūra Daugavā bija +5 grādi,iesācējiem nelabvēlīgs bija asais vējš – lai šādos apstākļos veiktu kaut īslaicīgu peldējumu aukstā ūdenī, ir nepieciešama laba psiholoģiska sagatavotība vai arī spēcīga motivācija. Visi,kuri piedalījās peldējumā, pēc tā pauda gandarījumu par paveikto un lepnumu, ka izdevies šādā netradicionālā veidā godināt savu valsti.

Par to, kā citi portāla "Delfi" lasītāji atzīmēja simtgadi, vairāk lasi šeit.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti “Galactico” 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!