Foto: DELFI Aculiecinieks
Vairāki portāla "Delfi" lasītāji dalījušies ar spilgtākajiem mirkļiem savā Latvijas simtgades svinēšanā - iemūžināta militārā parāde Rīgā, svētku gājiens Jēkabpilī, svinīgs pasākums Jelgavā, novēroti un fotogrāfijās iemūžināti dažādi "brīnumi" debesīs un piemājas dārzā, un, protams, krāšņā svētku uguņošana.

To, kā Latvijas simtgadi atzīmē bērnudārzs "Pērlīte" ir iemūžinājusi Alla. Viņa raksta, ka fotogrāfijās redzamas bērnudārza audzinātāju, bērnu un viņu vecāku darinātas dekorācijas par godu svētkiem.

Savukārt Andrejs no Mārupes novadā Latvijas simtgadi sagaidījis, vērojot, kā gaisā paceļas "LV 100" lidmašīna.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Kāds cits aculiecinieks portālam "Delfi" iesūtījis video ar korejieša sveicienu Latvijas simtgadē. "Latviju apsveic arī ārzemēs. Muzikants no Dienvidkorejas izveidojis koverdziesmu ar kalimbu (afrikāņu instrumentu) dziesmai "Saule, Pērkons, Daugava", lai apsveiktu Latviju un iedzīvotājus 100. gadadienā un novēlētu skaistus svētkus," raksta portāla "Delfi" lasītājs.

Aivars dalās ar saviem novērojumiem Helsinkos - Somija sveic Latviju simtgadē, izgaismojot Ārlietu ministrijas ēku.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Jēkabpiliete Ieva iesūtījusi fotogrāfijas no simtgades svinēšanas Jēkabpilī. "Simtgades rītā Jēkabpilī, pretim domes ēkai, tika svinīgi pacelti valsts karogi. Pēc Latvijas himnas atskaņošanas, mašīnu kolonna ar valsts karogiem devās pilsētas ielās, lai ar īpaši sagatavotu audio sveicinu modinātu jēkabpiliešus un aicinātu svinēt svētkus kopā," stāsta Ieva.

To, kā valsts svētkus svin Jelgavā, fotoreportāžā iemūžināja Boriss.

Viesturs dalījās ar fotogrāfiju, kurā iemūžināta 18. novembrī uzplaukusi hiacinte. "Aizejot uz dārziņu, ievēroju neparastu skatu un vēlos ar redzēto padalīties. Skaisti zied hiacinte 18. novembrī," portālam "Delfi" atklāj aculiecinieks.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Savukārt Lauma iemūžinājusi krāšņās debesis Valmierā. Viņa mākoņos pamanījusi Latvijas karoga krāsas.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Pie brāļu kapiem svētdien ap pulksten 13.30 Ojārs novēroja skaistu varavīksni, ar kuras fotogrāfiju arī vēlējās padalīties.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Valters portālam "Delfi" raksta, ka par godu valsts simtgadei organizējis peldi Lilastē, aukstā ūdenī. Vīrietis atklāj, ka uz peldi bija savākušies 25 drosminieki.

Portāla "Delfi" lasītājs Andrejs dalījās ar fotogrāfijām, kurās bija iemūžinājis svētku militāro parādi Rīgā. Latvijas dibināšanas simtgadei veltītajā militārajā parādē piedalījās ap 1700 karavīru, zemessargu, policistu, robežsargu, ugunsdzēsēju un jaunsargu, kā arī militārā tehnika.

Parādi komandēja Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš, bet to pieņēma valsts bruņotā spēka augstākais vadonis, Valsts prezidents Raimonds Vējonis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Ar parādes fotogrāfijām dalījās arī Jurijs.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka ielas, trotuāri, sabiedriskais transports un pieturas svētdien militārās parādes laikā bija pārpildītas ar ļaužu pūļiem.

Vairāki aculiecinieki portālam "Delfi" iesūtīja fotogrāfijas ar iemūžināto svētku uguņošanu. "Šodien pa dienu atradām foršu vietu, kur uguņošanas iemūžināšana būtu vispiemērotākā, bet sastrēgumu dēļ, palikām uz Salu tilta. Jāatzīst gan, ka skats bija ļoti kolosāls, lai iemūžinātu vēsturi," raksta Kristīna.

"Nekā īpaša, tikai salūta fotogrāfijas," raksta Eduards, kurš iemūžinājis patiešām krāšņus kadrus.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Latvijas simtgades grandiozās svinības pēc noslēdzošā vērienīgā salūta Rīgā izvērtās par milzu ceļu satiksmes sastrēgumu, tuvējā Pārdaugavā automobiļu satiksme izkustējās tikai pēc Akmens tilta atvēršanas automobiļu satiksmei.

Satiksmes haosu izraisīja apstāklis, ka daudzi, kuri devās uz Latvijas simtgades kulmināciju – salūtu Rīgas krastmalā –, nepaspēja savus spēkratus novietot stāvēšanai. Jau stundu pirms salūta tuvējā Pārdaugavā – Torņakalnā un Āgenskalnā – visas brīvās stāvvietas bija aizņemtas. Sākoties salūtam, rajonā ap Akmens tiltu – pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Mūkusalas ielā u.c. – cilvēki atstāja savus automobiļus ielas vidū ar ieslēgtām avārijas gaismām un devās ar ģimenēm skatīties salūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!