Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceturtdien, 15. novembrī, pulksten 17 Tukuma vecpilsētas skvērā atklāja pieminekli Zigfrīdam Annai Meierovicam, pirmajam brīvās Latvijas ārlietu ministram, ziņo "Delfi" ilggadējais lasītājs Leons Stiprais.

"Piemineklis Meierovicam tiešām izdevies. Tukumniekus šim pasākumam sagatavoja daudzie paskaidrojošie plakāti un uzrakstu plāksne divās valodās. Atklāšanas ceremonija bija informatīva.

Runas sniedza Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans, dzejniece, rakstniece un sabiedriskā darbiniece Māra Zālīte, uzrunu teica arī Meirovica dēla atraitne Ingrīda Meierovica, bijušais Latvijas ārlietu ministrs Georgs Andrejevs. Pašreizējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Pieminekļa pārvalku palīdzēja noņemt arī pieminekļa autori Zane Elerte, Matīss Kalniņš un arhitekte Liene Līce.

Uz ekrāna varēja skatīties arī pieminekļa un laukuma veidošanas darba gaitu. Noslēgumā uzstājās Latvijā zināmi mākslinieki: Jānis Lūsēns, Zigfrīds Muktupāvels un Kristīne Zadovska.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!