Foto: DELFI Aculiecinieks
Jauniešu ielu kultūras projekta "Ghetto Games" pasākumu vadītāja Renāra Zeltiņa īpašais "Peugeot" sestdien, 21. jūlijā, Lilastē bija novietots uz dzeltenajām līnijām, bloķējot riteņiem domātos statīvus, novērojis portāla "Delfi" lasītājs Andris.

Telefonsarunā ar portālu "Delfi" Zeltiņš neslēpa sašutumu par aculiecinieka rīcību, iemūžinot viņa automašīnu Lilastē. Uz Lilasti viņš bija devies ar savu bērnu, lai pabūtu pie jūras. "Es tiešām nesaprotu, kāpēc par to būtu jāraksta? Auto novietoju tur, kur bija brīva vieta. Pārējais maksas stāvlaukums, par iebraukšanu kurā es samaksāju trīs eiro, bija aizņemts," skaidro Zeltiņš. Viņš tāpat piebilst, ka ar savu rīcību nevienam netraucēja, kā tas būtu, ja, piemēram, auto atstātu uz kāpnēm.

Savukārt Carnikavas novada pašvaldības policijas priekšnieks Imants Pastors, iepazīstoties ar aculiecinieka foto, portālam "Delfi" apstiprina, ka "Peugeot" novietots, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus. "945. ceļa apzīmējums apzīmē vietas, kur transportlīdzekļiem stāvēt aizliegts. Par šādu pārkāpumu sods ir 40 eiro," teic Pastors un akcentē, ka šajā, kā arī citos gadījumos, kad rodas aizdomas par pārkāpumu, nekavējoties jāsazinās ar Carnikavas novada pašvaldības policiju pa tālruni 22006686.

Policijas priekšnieks arī atzīst, ka novadā strādā divi policisti, tamdēļ visus novada ciemus izkontrolēt ir iespējams vien diennakts laikā. Policijai būtiski ir saņemt operatīvu informāciju. "Konkrētajā gadījumā bija jāvēršas pie maksas stāvlaukuma darbinieka, kura pienākums ir nepieļaut prettiesiskas darbības un nepieciešamības gadījumā informēt vai nu pašvaldības policiju, vai arī Carnikavas Komunālservisa pārstāvjus," norāda Pastors.

"Delfi" arhīvs liecina, ka "Ghetto TV" kreatīvais direktors Renārs Zeltiņš tikai pērn – 33 gadu vecumā – sekmīgi nokārtoja autovadītāja tiesības. "Sanāca ilgais ceļš kāpās, bet viss beidzot ir galā! Esmu izsalcis uzsūkt auto zināšanas un krāt pieredzi, lai pierādītu sevi trasē, nevis uz ceļa," pēc autovadītāja apliecības saņemšanas savā "Instagram" profilā rakstīja Zeltiņš.

Savukārt kopš šī gada pavasara Zeltiņš kļuvis par oficiālo "Peugeot" automobiļu vēstnesi Latvijā. Lai spodrinātu "Peugeot" zīmola tēlu un veicinātu tā atpazīstamību, Zeltiņam "Peugeot" importētājs Baltijas valstīs piešķīra apvidus automobili "Peugeot 3008" ar Zeltiņa autogrāfa uzlīmi uz virsbūves sāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!