Foto: DELFI Aculiecinieks
Pie portāla "Delfi" vērsies kāds autovadītājs, kurš ir pārsteigts par "Cityparks" darbinieka rīcību, proti, mēģinājumu piemērot 500 eiro sodu par reklāmu uz mikroautobusa "Mēbeļu nams" stāvvietā Rīgā, Purvciemā, vēsta "rus.delfi.lv". Uzņēmums skaidro, ka stāvvietas nosacījumi nesen papildināti ar jaunu punktu, paredzot, ka jebkāda reklāma stāvvietā aizliegta. Vai sodīti tiks arī tie spēkrati, kuriem uzlīmēts logo vai uzraksts?

Vladimirs savu mikroautobusu "Mēbeļu nams" stāvvietā Purvciemā bija atstājis 23. novembra rītā. Viņš bija plānojis iegādāties mēbeles. Kad iznāca no veikala, ieraudzīja stāvvietas uzraugu, kurš grasījās izrakstīt sodu par 500 eiro.

"Godīgi sakot, līdz pēdējam brīdim biju pārliecināts, ka tas ir joks. Pretenziju par auto novietošanu nebija. Darbinieks apgalvoja, ka problēma ir ar uzrakstiem uz mana auto. Viņš teica, ka, novietojot stāvvietā auto ar uzrakstiem, tiek piemērots sods 500 eiro apmērā un šāda rīcība tiekot vērtēta kā neatļauta reklāma stāvvietas teritorijā. Tas esot punkts, kuru uzņēmums ieviesis vietās, kur uzskata par vajadzīgu," pieredzēto atstāsta Vladimirs.

Vladimirs samulsis, ka "Mēbeļu nama" stāvvietā ir jāmaksā gan par stāvēšanu, kā arī vēl 500 eiro sods. "Izskatās pēc jaunas krāpniecības shēmas," uzskata lasītājs.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Uzņēmums "Cityparks Latvija" apkalpo autostāvvietu pie "Mēbeļu nama" kopš 2016. gada maija. Kopumā no visām 30 uzņēmuma maksas autostāvvietām Rīgā, Valmierā un Jelgavā jauni nosacījumi ar 500 eiro sodu ieviesti tikai "Mēbeļu nama" stāvvietā.

"Tas bija vienīgais juridiski korektais un efektīvais lēmumus, kā cīnīties ar negodprātīgiem mēbeļu ražotājiem un pārdevējiem. Līdz šim stāvvietā tie izvietojuši savus mikroautobusus, kas aplīmēti ar reklāmām un uzbāzīgā veidā pircējiem piedāvā mēbeles no rokas. Vairāku mēnešu laikā mēs esam centušies ar viņiem cīnīties, rakstījām oficiālas vēstules ar lūgumu pārtraukt nelikumīgās darbības, vairākkārt esam pārrunājuši ar uzņēmumu pārstāvjiem. Tomēr tas viss ir bez rezultātiem. Jaunu noteikumu izstrāde kļuvusi par vienīgo juridisko lēmumu, kas varētu apturēt līdzšinējo praksi," portālam "rus.delfi.lv" skaidro "Cityparks" valdes loceklis Māris Priednieks.

Stāvvietas noteikumos uzskaitītas konkrētas valsts reģistrācijas numura zīmes, ar kurām aprīkotajām automašīnām aizliegts iebraukt un uzturēties stāvvietas teritorijā. Kā pauž Priednieks, stāvvieta ir privātīpašums, bez īpašnieka lēmuma tajā nav tiesību īstenot saimnieciskās darbības.

Skaidrojot jaunos noteikumus, Priednieks arī bilst, ka tas nebūt nenozīmē, ka sodu piemēros pilnīgi visiem auto, kuriem uzlīmēti uzraksti vai reklāmas. "Sods 500 eiro apmērā netiek un arī netiks izrakstīts tiem uzņēmumiem, kuriem ir trafarētas vai ar reklāmu aplīmētas automašīnas, ja vien neatkārtosies jau iepriekš skaidrotās negodprātīgās un nelikumīgās darbības," sola "Cityparks" pārstāvis.

Sodu beigu beigās neizrakstīja arī "Delfi" lasītājam Vladimiram. "Konkrētajā gadījumā ar lasītāju mēs fiksējām situāciju un apspriedām to ar mūsu darbinieku. No savas puses solām darīt visu, lai tāda situācija neatkārtotos. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām," pauž Priednieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!