29. oktobrī Saldus novada Zvārdes pagasta saimniecībā "Līdumi" izcēlās ugunsgrēks un nodega galdniecības cehs, portālam "Delfi" ziņo ceha līdzīpašnieks Valdis Vīnštens. Ugunsgrēkā nopostīta lielākā daļa jumta, ražošanas iekārtas, kokmateriāli un gatavā produkcija.

Vīnštens klāsta, ka viņa ģimenei piederošajā galdniecības cehā sešu gadu garumā ražotas dažādas no koka darinātas dārza mēbeles, būvētas šūpoles un bērnu spēļu laukumi, kā arī suņu būdas dzīvnieku patversmēm. Tapušas arī citas koka konstrukcijas un preces.

29. oktobra ugunsgrēku, kas skāra galdniecības cehu, dzēsa aptuveni piecas stundas. Lai gan liesmas apturētas un cietušo nav bijis, tomēr nopostīti apmēram 60% no 420 kvadrātmetrus lielā jumta. Atlikušais jumts pašlaik bojāts tādā stadijā, ka to būs jājauc nost, klāsta Vīnštens.

Ugunsgrēkā nopostītas arī lielākā daļa ražošanas iekārtu, iepirktais kokmateriāls, kā arī saražotā produkcija. "Pašlaik izveidojusies bēdīga situācija. Uzņēmumā bija iesaistīta visa ģimene un tagad visi ir palikuši bez iztikas pelnīšanas iespējām, jo, kā jau minēju - nodega ne tikai pašas telpas, kurās tika ražotas preces, bet arī pašas iekārtas ar kurām šīs preces tika ražotas," situāciju raksturo Vīnštens.

Plašāk par notikušo iespējams lasīt Vīnštena "Facebook" ierakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!