"Agrā svētdienas rītā braucu pa Valdemāra ielu un biju šokā ieraugot tur strādājam mazu bērnu. Vai Rīgā tiešām trūkst darbinieku ka jāizmanto bērnu darbaspēks?" Taujā "Delfi" lasītājs Vjačeslavs, kurš redzēto iemūžinājis video.

"Un kā ir ar bērna cilvēktiesībam uz veselību vai viņu tiešām drīkst nodarbināt tik smagos darbos kā bruģēšana?" neizpratnē ir lasītājs.

Rīgas domes Satiksmes departamentā (RDSD) portālam "Delfi" pastāstīja, ka uzņēmums, kas nolīgts darbu veikšanai šajā posmā ir "Binders". Šajā uzņēmumā portālam "Delfi" apstiprināja, ka video patiešām redzams pusaudzis, vienlaikus uzsverot, ka tas ir viens atsevišķs gadījums. "Binders" skaidro, ka apakšuzņēmējam, kurš strādā attiecīgajā posmā, uz darbu līdzi devies dēls, jo zēnu neesot bijis kas pieskata.

Zēns sākotnēji laiku vadījis automašīnā, taču drīz vien viņam tas apnicis un viņš vēlējies palīdzēt tēvam darbos, tādēļ arī ticis pie darba vestes un cimdiem, un sācis kraut ķerrā bruģakmeni, lai to pievestu tēvam. "Mēs izprotam notikuma cilvēcīgo pusi un izprotam apstākļus, kādos tēvs šādu lēmumu pieņēmis," pastāstīja uzņēmumā, piebilstot, ka ar apakšuzņēmēju notikušais jau pārrunāts.

Savukārt Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis portālu "Delfi" informēja, ka brīvdienās arī Rīgas pašvaldības policija saņēmusi informāciju, ka ceļu remontdarbos tiekot nodarbināts bērns.

"Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargi uzrunāja vienu no strādniekiem, kurš paskaidroja, ka uz darbu līdzi paņēmis 10 gadus veco dēlu, jo dēls pats to gribējis. Proti, dēls esot vēlējies pavadīt laiku kopā ar tēvu un uzzināt, ko tēvs dara darbā. Pēc tam policisti piegāja pie zēna un viņš tēva teikto apstiprināja. Bērns izskatījās priecīgs par iespēju palīdzēt tēvam. Ar vīrieti veiktas pārrunas un pieņemts paskaidrojums. Materiāls nosūtīts RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai, kuras darbinieki izvērtēs, vai tēva rīcībā ir saskatāms pārkāpums,'' sacīja Sadovskis.

Tikmēr "Delfi" lasītājs Lauris jau pamanījis brāķi Valdemāra ielas remontā.

"Valdemāra ielā atkārtojas tas pats Barona ielas scenārijs," rezumē lasītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!