Ceturtdien Rīgā pie Āgenskalna tirgus sadursmē cietuši divi "Rīgas mikroautobusu satiksmes" busiņi un vieglā automašīna, portālam "Delfi" ziņo aculiecinieki.

"Mašīnām saduroties, atskanēja pamatīgs blīkšķis. Viens mikroautobuss iebrauca otram aizmugurē. Pasažierus no cietušā spēkrata ārā vilka ugunsdzēsēji," pauž Viktors.

Mikroautobusi sadūrušies teju Viktora acu priekšā. Viņš stāsta, ka blīkšķis, ar kādu avarēja mikroautobusi, bijis milzīgs. "Priekšējais mikroautobuss vispār stāvēja. Aculiecinieki blakus runā, ka šoferis, kura auto iebrauca mikroautobuss, bija tādā šokā, ka nespēja parunāt," teica Viktors.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka izsaukums uz avārijas vietu saņemts pulksten 10.55. Sākotnējā informācija liecina, ka negadījumā iesaistīti divi "Mercedes" mikroautobusi. Policija pašlaik strādā notikuma vietā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) pauž, ka izsaukums uz Nometņu ielu Rīgā saņemts pulksten 10.53. Satiksmes negadījumā bija iesaistīti divi satiksmes mikroautobusi un vieglais auto.

Ugunsdzēsēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, palīdzējuši pasažieriem izkļūt no avarējušajiem spēkratiem. Kopumā seši cilvēki nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, informē VUGD.

Notikušā aculiecinieks Andrejs Jakovļevs portālam "Delfi" stāsta, ka "Rīgas mikroautobusu satiksmes" spēkrats ar pilnu jaudu ietriecies kolēģa mikroautobusā, kurš bija apstājies krustojumā pie Āgenskalna tirgus, jo luksoforā dega sarkanā gaisma.

Tuvumā esošais policijas inspektors esot pārbaudījis ievainotos un izsaucis glābējus un ātro palīdzību. Glābēji ieradušies pēc divām minūtēm un ar speciālu līdzekļu palīdzību atbloķējuši aizmugurējās durvis negadījumā cietušajam busiņam un palīdzējuši no turienes izkļūt pasažieriem.

"Vainīgais autovadītājs bija šoka stāvoklī, iespējams, ka viņam pie stūres bija palicis slikti," pieļauj Andrejs.

Kā portālu "Delfi" informēja policijā, Nometņu ielā, starp Mazo nometņu un Talsu ielām, tika bloķēta satiksme abos virzienos. Pēc pulksten 12 satiksme atjaunota, informē policijā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā portālam "Delfi" norādīja, ka no avārijas vietas slimnīcā nogādāti trīs pieauguši cilvēki, no kuriem divi guvuši galvas, bet viens – kājas traumu.

Traumas vērtējamas kā salīdzinoši vieglas, cietušie ir pie samaņas. Mediķi palīdzību snieguši arī citiem avārijā iesaistītajiem – daļa cilvēku no apskates atteikušies, bet citi nav uzskatījuši par nepieciešamu doties uz slimnīcu.

Notikuma vietā strādājušas četras mediķu brigādes, ap pulksten 12 avārijas vietā darbu mediķi ir beiguši.

"Rīgas mikroautobusu satiksme" pašlaik skaidro notikušā apstākļus un komentāru sola sniegt dienas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!