Фото: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko Indianvelsas "WTA 1000" sērijas turnīru otrajā kārtā uzsāks ar ASV un Taivānas tenisistu dueļa uzvarētāju, bet Anastasija Sevastova pirmajā kārtā tiksies ar slovēnieti Polonu Hercogu.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 29.vietu un šajā turnīrā izsēta ar 24.numuru, pirmajā kārtā nespēlēs.

Otrajā kārtā viņas pretiniece būs mača Medisone Bringla (ASV) un Suveja Sje (Taivāna) uzvarētāja. Amerikāniete pasaules rangā ieņem 88.vietu, bet taivāniete - 96.vietu.

Видео Deutsche Welle

Pret Sje Ostapenko ir divi zaudējumi, bet pret Brenglu - trīs uzvaras līdzšinējās četrās spēlēs.

Sevastovai, kura WTA rangā ieņem 65.pozīciju, turnīrs būs jāsāk no pirmās kārtas, kur viņas pretiniece būs pasaules ranga 123.rakete Hercoga.

Līdzšinējās četrās spēlēs, kas visas beigušās ne ilgāk kā divos setos, trīsreiz pārāka bijusi Sevastova. 2011.gadā viņa Hercogu uzvarēja divreiz - Austrālijas atklātā čempionāta un Indianvelsas turnīra pirmajā kārtā, bet 2018.gada Bukarestes turnīra pusfinālā slovēniete pēc pirmā seta spēli nespēja turpināt izstājoties. Vienīgo reizi Hercoga uzvaru svinēja pirmajā tikšanās reizē, esot pārākai Itālijā notiekošā ITF "W-100" sērijas Kuneo turnīra ceturtdaļfinālā.

Pēdējo cīņu abas tenisistes aizvadījušas ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā, Sevastovai ar 6-7 (6:8), 3-6 piekāpjoties čehietei Katerinai Sinjakovai, bet Hercogai ar 1-6, 2-6 - čehietei Petrai Kvitovai.

Interesanti, ka Sevastova ar Hercogu Ņujorkā bija apvienojušas spēkus dubultspēlē, pirmajā kārtā piekāpjoties Rumānijas duetam.

Uz Indianvelsu Sevastova devusies ar sešu zaudējumu sēriju, bet sezonā viņas bilance ir 20-19.

Vimbldonas čempionātā Sevastova sasniedza trešo kārtu, bet Tokijas olimpisko spēļu turnīrā zaudēja pirmajā kārtā. Šosezon labākais rezultāts viņai ir turnīrā Maiami, kur izcīnīja trīs uzvaras un sasniegts ceturtdaļfināls.

Hercogai šosezon ir bilance 11-17. Par veiksmīgākajiem šosezon WTA tūrē jāuzskata Romas "WTA 1000" sērijas turnīrs un Francijas atklātās meistarsacīkstes, kurās slovēniete nokļuva līdz trešajai kārtai. Tāpat aprīlī viņas kontā ir arī uzvara Oeirašas ITF W-60 sērijas turnīrā.

2020.gadā Indianvelsas turnīrs Covid-19 dēļ netika rīkots, 2019.gadā Sevastova tika līdz trešajai kārtai, tur nespējot turpināt cīņu pret igaunieti Aneti Kontaveitu, bet sekmīgākais Latvijas tenisistei šajās sacensībās bija 2018.gads, kad astotdaļfinālā nācās zaudēt amerikānietei Venusai Viljamsai. Pavisam Sevastova Indianvelsā spēlējusi piecreiz.

Slovēniete Indianvelsā spēlējusi trīsreiz. Labākais sasniegums viņai bija 2015.gadā, kad pēc divu kvalifikācijas kārtu pārvarēšanas viņa tika līdz turnīra otrajai kārtai.

Sevastova līdz šim uzvarējusi četros, bet Hercoga - trijos WTA vienspēļu turnīros.

Otrajā kārtā šī dueļa uzvarētāja tiksies ar Onsu Žabēru no Tunisijas, kura pasaules rangā ieņem 14.vietu un turnīrā izsēta ar 12.numuru, saņemot atbrīvojumu no pirmās kārtas mačiem.

2019.gada turnīrā uzvarēja Bjanka Andresku no Kanādas.

Vīriešu sacensībās kvalifikācijas turnīrā piedalīsies Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, pirmajā kārtā tiekoties ar amerikāni Taisonu Kvjatkovski.

Gulbis ATP rangā ieņem 196.vietu un kvalifikācijā izsēts ar 21.numuru, bet Kvjatkovskis ir 42 vietas zemāk.

Abi tenisisti savā starpā līdz šim nav tikušies.

ATP turnīros Gulbim šosezon ir trīs zaudējumi, kamēr viņa pretiniekam - viens vienīgajā spēlē. Kopā ar "Challenger Tour" sacensībām Latvijas tenisists šogad izcīnījis trīs uzvaras 13 mačos, bet Kvjatkovskim ir deviņas uzvaras 20 mačos.

Karjeras laikā Gulbis uzvarējis sešos ATP turnīros, kamēr Kvjatkovskis vēl ir sava pirmā titula gaidās.

Turnīrs Indianvelsā norisinās uz cietā seguma.


Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !