Foto: Publicitātes attēli

Jau 12 gadus divas reizes gadā Rīgā pulcējas modes pārstāvji, lai piedalītos "Riga Fashion Week" (RFW). Šoruden Rīgas modes nedēļa norisināsies no 27. oktobra līdz 2. novembrim, priecējot jomas pazinējus un baudītājus ar dažādiem zīmoliem. Ko apskatīt un kur pabūt? Lūk, neliels ieskats!

25. Rīgas modes nedēļas atklāšanas pasākums 27. oktobrī Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā sāksies ar pašmāju pikantā zīmola "Amoralle" modes skati un glaunu ballīti.

Nākamajā dienā, 28. oktobrī, iespējams, vērts aplūkot Latvijas dizaineres Elīnas Dobeles apavu kolekcijas skati. Lai gan apavu dizaineru kolekcijas Latvijā netop tādos apmēros kā apģērbu kolekcijas, pati Elīna uzskata, ka apavi ir visa tēla pamats. Dizainere savos darbos izmanto audumu, ādu, auklas, metālu un koku. Bet dienas izskaņā pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs apmeklēt ballīti "Models & Fans Party", Rīgas modes nedēļas oficiālajā klubā – "Coyote Fly Lounge Club". Tās laikā tiks nosauktas un apbalvotas pasākuma vēsturē vispieprasītākās modeles. Šajā ballītē norisināsies arī džinsa apģērbu dizainera "BULICHEV" militārā stila šovs "Squad 33".

29. oktobrī, sākot ar pulksten 16, būs iespējams nodoties īstam modes baudījumam, jo tiks piedāvāts ielūkoties starptautiski zināmu dizaineru studiju, mākslinieku un "This Is A Limited Edition" kopdarbos, kas darināti ierobežotā daudzumā – sākot no mākslas un interjera priekšmetiem līdz modes kolekcijām un aksesuāriem. Tāpat būs iespēja aplūkot igauņu modes granda "Ivo Nikkolo" veikumā, kā arī pašmāju zīmolu darinājumos, piemēram, "Anna Led" un "One Wolf". Bet dienas izskaņā būs iespēja apskatīt vīriešu apģērba zīmola "Baltman" jauno kolekciju. Šajos apģērbos, kas veltīti zīmola 25. gadadienai un tapuši sadarbībā ar "Aerodium", izmantots bezsvara izpletņu audums.

RFW turpina šopavasar aizsākto tradīciju – 30. oktobris sāksies ar bērnu apģērbu modes skatēm. Lai gan bērnu mode īsti neatbilst Modes nedēļu formātam, ņemot vērā to, ka Latvijā bērnu apģērbs veido būtisku tekstilindustrijas nozares produkcijas eksporta daļu, un turklāt pavasarī šis notikums saņēma atzinīgu publikas vērtējumu, pašmāju zīmolu "Lazy Francis", "Paade mode" un "Aristocrat Kids" radītās kolekcijas uz mēles kā modeļi atrādīs gandrīz 60 bērni vecumā no 4 līdz 12 gadiem. Bet pēc tam būs iespēja izvērtēt pašmāju zīmolus "Paviljons", "Narciss" un citus.

31. oktobrī modes mīlētāji varēs ielūkoties Daces Krieviņas-Bahmanes, kura reiz atzinusi – cilvēki beidzot sāk uzticēties Latvijas dizaineriem, zīmola "Dace Bahmann" kolekcijā, jauneklīgi rotaļīgā
"QOOQOO", kā arī Natālijas Jansones veikumā.

Bet 1. un 2. novemrī, papildus citiem pasākumiem, RFW dizaineru "pop-up" veikalā ("8 ROOMS SHOWROOM" t/c "Galleria Riga" un dizaineru veikalos Rīgā) būs iespēja iegādāties tērpus no šosezon parādītajām kolekcijām.

Ar pilnu Rīgas modes nedēļas dalībnieku sarakstu iespējams iepazīties šeit, bet aplūkot programmu – šeit.

Gaidāmo Rīgas modes nedēļu apmeklēs vairāk nekā 40 ārvalstu profesionālu žurnālisti, fotogrāfi, TV nozares pārstāvji, kā arī slaveni blogeri ar plašu starptautisko auditoriju. Starp viesiem būs tādi prestiži modes pazinēji kā Itālijas "L'Officiel", "Glamour", "Vogue", "Elle" un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!