Foto: Uldis Vilks
Latvijas modes nedēļas "Modes manifestācija" otrajā dienā skatītāji varēja baudīt septiņu modes zīmolu skates. Pasākuma norises laikā jeb no 19. līdz 22. oktobrim Latvijas darinājumu cienītājiem iespējams ielūkoties 20 pašmāju kolekcijās.

Otrajā "Modes manifestācijas" dienā interesentiem bija iespējama aplūkot darinājumus no zīmoliem "Žanete Auziņa" un "Aleksander Pavlov", "Baiba Ladiga", "Status by Shtamguts", "Taste by Sonita Pāvuliņa", kā arī "Vita Radziņa" un "Sofia Lark" jaunākās kolekcijas. Tāpat vakara noslēgumā tika pieteikts jauns modes zīmols – "Slow", kas priecēja ar spa atpūtas, pludmales tērpu kā arī peldkostīmu kolekciju.

Modes māksliniece Žanete Auziņa kolekcijā izmantojusi samtu, zīdu, kokvilnu, kā arī poliesteru. Auziņa uzsvaru likusi tieši uz sportiski klasisko stilu, papildinot darinājumus ar dažādiem izšuvumiem. Savukārt Baiba Ladiga izvēlējusies lina un kokvilnas audumus, tomēr neizpaliek arī neilona, ādas un vilnas klātbūtne. Tikmēr Alexander Pavlov, radot savu kolekciju "Ilūzijas otra puse", iedvesmojies no krievu mākslinieka Kazimira Maļeviča gleznas "Melnais kvadrāts", tādēļ arī viņa darinājumos redzamas nopietnākas krāsas un materiāli.

Pirmās dienas spilgtākos mirkļus vari aplūkot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!