Kad atkal draudzeņu pļāpu vakarā visi sarunu temati atgriežas pie tevis žēlošanas, jo tev nav otras pusītes, vai kad ar šausmām gaidi to brīdi, kad atkal soctīklis pārpludinās kārtējās "oriģinālās" bildes no pāru fotosesijām rudens lapās, kas zelta rudenī var novest līdz riebumam, apstājies un padomā. Tev ir lērums lietu, ko darīt tā vietā lai žēlotu sevi un pinkšķētu spilvenā (kaut arī reizēm to vajag darīt, sakām no pieredzes). Iesakām palūkoties visriņķī un izmantot visu, ko šis rudens mums piedāvā un sniedz.

Vispirms atceries – mīli pati sevi. Tas, ka esi viena, nenozīmē, ka tas ir kāds lāsts. Šis laiks paredzēts, lai izbaudītu katru mirkli, mestos jaunos piedzīvojumos un piedzīvotu to, kam, iespējams, vēlāk laika neatliks. "Viņa" komanda iesaka izmēģināt un izbaudīt to, ko vienmēr esi vēlējusies, un pavadīt savus rudens vakarus lietderīgi!

Iemācies kaut ko jaunu, kaut vai pīt matus

Foto: Shutterstock

Ko vienmēr esi gribējusi izmēģināt un kam nekad nav sanācis brīvs brīdis? Iespējams, tas ir kāds bērnības sapnis, ko vēlējies piepildīt, vai tieši pretēji – kāda impulsīva un pēkšņa ideja, kuru vari īstenot, jo laiks tam pietiek un nav ar nevienu nekas jāsaskaņo. Pievērsies tam, ko vēlies!

Iespējams, vēlies pierādīt sevi un apgūt friziermākslu – iemācies, kā uzpīt bizi – asaciņu vai kādu citu feinu matu pinumu. Tikpat labi vari apgūt, kā izveidot rotaļīgu matu sakārtojumu bantes veidā. Viss atkarīgs no tā, kas sirdij tuvs. Un – kādi ir tavi mati.

Tikpat labi vari papētīt skaistumkopšanas pasauli, lai rīti pirms došanās ārpus mājas būtu raitāki. Apgūsti, piemēram, kā perfekti uzklāt laineri gluži tāpat kā slavenajai dziedātājai Adelei vai arī, kā pareizi uzklāt vaigu sārtumu atkarībā no sejas formas. Ja laiks atļauj, kāpēc gan neuzzināt ko jaunu vai atminēties sen aizmirsto?

Varbūt gribi atdzīvināt sevī iesnaudušos rokdarbnieci, izveidojot glītus dekorus mājai, piemēram, zīdpapīra bumbas telpas rotāšanai, interjera aksesuārus ar herbāriju rāmītī vai arī izmantot sezonas burvību un uztaisīt svečturus ar rudens veltēm.

Tikpat labi vari pārvērsties īstā gardēdī un pagatavot kaut ko nekad nemēģinātu. Izmanto laukos salasītos ābolus, lai pagatavotu dažādus desertus, vai atminies bērnību un pagatavo plātsmaizi. Ja maciņš pustukšāks, vari atklāt arvien jaunus veidus, ko pagatavot no kartupeļiem.

Paskaties uz rudeni no augšas. Vai Latgalē

Foto: Shutterstock

Neviens nav teicis, ka, lai dotos apceļot pasauli, nepieciešama kompānija. Dažkārt tieši vienatnē iespējams vislabāk apskatīt tieši to, ko vēlies, un tieši tik daudz, cik vēlies, jo nav neviena, kas tev iebilstu un burkšķētu par neizdevušos dienu.

Dodies apskatīt vīnogu dārzus tepat Latvijā, iepazīsti Latgales skaistākās muižas un pilis vai arī apskati rudeni no augšas un apmeklē augstākos Latvijas skatu torņus.

Bet, ja izveidojušies iekrājumi un maciņš atļauj, vari doties garākās brīvdienās uz kaimiņzemi Lietuvu, kur ir tik daudz ko apskatīt un izbaudīt, vai vienu no populārākajiem Latvijas ceļotāju galamērķiem – Igauniju. Protams, galamērķi var būt dažādi – atliek vien iegriezt globusu un izvēlēties.

Protams, protams, ķermenis!

Foto: Shutterstock

Ja esi sevi pierādījusi kulinārajā jomā un visus savus našķus ar kāru muti notiesājusi, iespējams, vēlēsies padomāt par formu. Protams, pāris kilogrami šur vai tur nav nekas traģisks, tomēr, skatoties no otras puses, šis varētu būt tavs jaunais projekts – veselīgs un slaids ķermenis.

Arī šeit esam parūpējušies par dažādām izvēlēm. Jā, iespējams, rudenī cilvēkus pārņem tā neizsakāmā vēlme ieritināties dīvānā ar siltu tējas krūzi un cepumu trauku līdzās, tomēr krist rudens slinkumā vēlams nebūtu. Dodies skrējienā, regulāri apmeklē trenažieru zāli vai izpēti citus veidus, kā saglabāt tvirtu ķermeni visu gadu.

Ja fiziskām nodarbēm nudien nav vēlmes, varbūt noderēs kādi ar sportošanu nesaistīti risinājumi un ieteikumi, lai spētu saglabāt vasarīgi slaido ķermeni. Tikpat labi vari izmēģināt kādu no pasaulē veselīgākajām diētām, jo nebūs neviens, kas tevi spēs iekārdināt ar kaut ko diētai neatbilstošu.

Kad kūkas apēstas, pabaro prātu!

Foto: Shutterstock

Kāpēc gan nepavadīt drēgnos vakarus viegli izklaidējošā vai izglītojoši padziļinātā literatūras izpētē? Ja vēl nav sanācis, izlasīt šīs vasaras sensāciju – jaunāko no Harija Potera grāmatu sērijas, lūk, tam atbilstošs laiks var atrasties rudenī, bet tikpat labi vari iepazīties ar jaunumiem Latvijas grāmatu tirgū.

Ja prāts vairāk nesas uz kino pasauli, izbaudi no sirds šī rudens kino jaunumus, piemēram, "Brīnumaino izglābšanos Hudzonā" vai romantisko un cerību pilno Bridžitas Džounsas turpinājumu. Tomēr rudens solās būs diezgan ražīgs un gaidāmas vēl daudzas citas interesantas un aizraujošas filmas.

Bet, ja vēlies iziet ārpus mājas un pabaudīt ko nopietnāku, pavisam drīz sāksies starptautiskais Rīgas kinofestivāls, kas sevi pieteicis ar dažādām interesantām filmām. Tikpat labi vari apmeklēt vēl kādu aizraujošu un interesantu kultūras pasākumu. Dzīve ir skaista, izbaudi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!