"Daugavpils" un "Valmieras" cīņa "Optibet" Latvijas futbola virslīgas trešās kārtas spēlē Daugavpilī sestdien beidzās ar bezvārtu neizšķirtu.

"Daugavpils" stadionā "Celtnieks" nosargāja neizšķirtu pret Latvijas vicečempioni "Valmieru" - 0:0.

21.minūtē tuvu vārtu guvumam pēc stūra sitiena no labās laukuma puses bija Dāvids Idovu Akintola, taču bumba pēc viņa sitiena ar galvu lidoja nedaudz garām vārtu kreisajam stūrim.

29.minūtē bumba pēc Kamilo Menas raidījuma gan atrada vietu mājinieku vārtos, taču vārti spēles noteikumu pārkāpuma dēļ netika ieskaitīti.

Pārsvars bija viesiem, taču pēc pirmā puslaika uz tablo bija divas nulles.

Arī otrajā puslaikā pārsvars bija viesiem, bija iespējas gūt vārtus, taču rezultāts nemainījās.

Daugavpilieši sezonas pirmajā mačā izrāva uzvaru 2:1 pār tukumniekiem, uzvaras vārtus kompensācijas laikā gūstot Valerijam Lizunovam, bet otrajā mačā ar 0:4 kapitulēja čempionei RFS. Valmieriešiem sezonas ievadā bija sāpīgs zaudējums 1:2 "Riga" futbolistiem, bet pēc tam pārliecinošā spēlē ar 4:1 tika uzveikti Jūrmalas "Spartaka" futbolisti. Trīs bumbas jūrmalnieku vārtos sasita kolumbietis Kamilo Mena.

Pērn pirmajā aplī komandas cīnījās neizšķirti 2:2, otrajā valmierieši izrāva uzvaru 2:1 un nākamajos divos svinēja vēl pārliecinošākus panākumus ar 4:0 un 5:1.

Turnīra tabulas galvgalī ar deviņiem punktiem trīs cīņās ir "Liepāja", septiņus punktus trijos dueļos guvusi "Auda", tālāk ar sešiem punktiem divās un trīs spēlēs ir attiecīgi RFS un "Riga" komandas, bet pa četriem punktiem trijās spēlēs ir "Daugavpilij" un "Valmierai". "Metta" divos, bet "Tukums 2000"/"Telms" un "Super Nova" trijos mačos guvušas pa punktam, kamēr Jūrmalas "Spartakam" cīņa par punktiem pēc trim aizvadītajām spēlēm vēl priekšā.

Jau ziņots, ka pirmajā dienas spēlē "Auda" sporta bāzes "Ķeizarmežs" laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

36.minūtē bumba pēc brīvsitiena izspēles pabija mājinieku vārtos, taču tiesnesis konstatēja, ka uzbrucējs no Gvinejas Ibrahima Sovs ir bijis aizmugurē, un vārti netika ieskaitīti.

Abām komandām bija vēl vairāki vārtu gūšanas momenti, bet vārti tika gūti tikai 83.minūtē pēc stūra sitiena izpildes no labās puses, kad pie tālā vārtu stabu pretspēlētāju apsteidza un ar kāju bumbu vārtu kreisajā stūrī raidīja Marko Stolniks - 1:0.

"Auda" virslīgā atgriezās ar uzvaru 1:0 pār "Metta" komandu, bet otrajā kārtā cīnījās neizšķirti 0:0 ar debitantes "Super Nova" futbolistiem. "Audas" vienīgos vārtus šajā sezonā bija guvis horvātu uzbrucējs Tomislavs Štrkaļs.

Tukumnieki sezonas ievadā kompensācijas laikā ielaida vārtus un ar 1:2 zaudēja "Daugavpilij", bet nākamajā spēlē izlaida divu vārtu pārsvaru un cīnījās neizšķirti 2:2 ar "Metta" futbolistiem. Uzbrukuma veidošanā lielu artavu devis pussargs Oskars Rubenis.

Pērn "Optibet" Nākotnes līgā jeb kādreizējā pirmajā līgā abu komandu savstarpējās divas spēles noslēdzās neizšķirti 1:1. Ķekavas un Tukuma vienības pagājušajā gadā ieņēma pirmās divas vietas Nākotnes līgā.

Kārtas noslēdzošajā cīņā "Metta" Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā plkst.19.30 uzņems čempioni RFS.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!