Foto: Shutterstock
Vasara ir klāt, un daudzi jau ieplānojuši ceļojumu vasarā. Tie, kas to vēl nav paguvuši, var apsvērt iespēju doties uz kādu no viesmīlīgās Gruzijas kūrortiem, kur brīvdienas paies lieliskā atmosfērā.

Piedāvājam iepazīties ar Gruzijas tūrisma padomes un "Georgian Journal" ieteiktajiem labākajiem savas valsts kalnu un piekrastes kūrortiem, kur var gan vienkārši laiski baudīt atpūtu, gan apskatīt brīnišķīgas vēsturiskas vietas, gan arī baudīt dažādus labumus un skaistu dabu.

Adžāras reģions Gruzijas rietumos un piekraste

Foto: Shutterstock


Gruzijas rietumu reģions Adžāra izceļas uz pārējās valsts fona ar savu ainavu, klimatu, kultūru un virtuves labumiem. Reģions kļūst īpaši pievilcīgs vasarā, kad subtropu klimats kombinācijā ar kalnu un jūras gaisu, kā arī daudzās pludmales, rada īsti piemērotus apstākļus atpūtai.
No daudzajiem kūrortiem, labākie ir Batumi un Kvariati.

Batumi

Foto: Publicitātes attēli

Batumi ir pilsēta, ko bieži mēdz dēvēt par Melnās jūras dārgumu. Liela daļa tās pašreizējā skaistuma tapusi, pateicoties Eiropas arhitektu veikumam 20. gadsimta sākumā. Tomēr gar jūru tapušas arī daudzas jaunas celtnes.

Kvariati

Foto: Shutterstock

Kvariati pilsēta arī ir viens no populārākajiem Melnās jūras kūrortiem. Tā var piedāvāt brīnišķīgu kalnu un jūras apvienojumu ainavā. Kuram gan negribētos atvaļinājumā peldēties kristāldzidrā, siltā ūdenī un vienlaikus baudīt fantastiskos skatus ar kalniem? Vasaras laikā atpūtnieki var izklaidēties arī daudzos bāros, kafejnīcās, bungalo mājiņās un naktsklubos, kas izvietojušies gar piekrasti.

Gruzijas kalnu kūrorti

Svaneti

Foto: Shutterstock

Kaukāza kalnos, 2200 metrus virs jūras līmeņa, atrodas augstākais apdzīvotais ciems Eiropā. Gruzijas augstākās virsotnes Šara kalna pakājē esošais Ushguli ciems ir slavens ar saviem viduslaiku aizsardzības torņiem gandrīz pie katras mājas. Savukārt Mestijas (Mestia) pilsēta esot ceļā uz to, lai kļūtu par līdzvērtīgu kūrortu Šveices Alpu pilsētiņām, raksta Gruzijas tūrisma padome.

Foto: Shutterstock

Ushguli gan no šāda likteņa pagaidām ir pasargāts, jo tūristu pūļus aizkavē sliktie ceļi, kas padara to nepieejamu lielai transpota plūsmai. Šī iemesla dēļ šķiet, ka ciemā laiks ir apstājies un tieši tādēļ Svaneti reģiona augstkalnu apdzīvotās daļas iekļautas UNESCO pasaules mantojuma sarakstā. Par šo ciemu vairāk lasiet šeit.

Tušetija un Khevsureti

Šie reģioni Kaukāza kalnos ir mājvieta satriecoši skaistiem, nelieliem ciemiem, kur vēl joprojām saglabājušās un godā turētas arī antīko laiku pagānu tradīcijas. Savukārt brauciens pa šejienes ceļiem liek elpai aizrauties un ir adrenalīna avots pats par sevi.

Foto: Shutterstock

Savukārt Mutso cietokšņa drupas un Šatili apmetne šķiet kā kadri no J.R.R. Tolkīna grāmatās aprakstītajām vietām.

Tušetija ir pārpilna veciem torņiem, senām baznīcām, ciemiem un satriecošiem kalniem, kuru pļavās vasarā zied krāžņi ziedi. Tādēļ šīs vietas ir ideāli piemērotas pārgājieniem. Te ir vairākas marķētas pārgājienu takas, savukārt vietējie iedzīvotāji ar savu viesmīlību ir pazīstami tālu aiz valsts robežām. Arī viesmīlības nozare te ir it labi attīstīta, un kalnos netrūkst viesu māju un vietu, kur izīrē istabas.

Kakheti – Gruzijas vīnu reģions

Foto: Shutterstock


Visbeidzot Gruzija ir slavena arī ar saviem vīniem, un Kakheti valsts austrumos ar saviem vīnogu laukiem ir tā dzimtene. Šis reģions atpazīstams arī ar savu bagāto vēsturi. Signagi, kas ir reģiona visatpazīstamākā pilsēta, Gruzijā tiek dēvēta arī par mīlestības pilsētu, jo daudzi pāri uz šo romantisko pilsētiņu dodas iestūrēt laulības ostā.

Foto: Shutterstock

Kakheti priecē visus ar skaistām ainavām, perfektu klimatu, kas līdzinās Vidusjūras valstīs piedzīvotajam, kā arī, protams, ar neticami skaistajiem vīna dārziem. Noteikti vērts apskatīt arī "Davit Gareja" klosteri netālu no Azerbaidžānas robežas, kas būs kā saldais ēdiens pēc daudzajām citām baznīcām, klosteriem, ūdenkritumiem un ezeriem. Cilvēki arī šeit, tāpat kā visur Gruzijā, ir ļoti atvērti un viesmīlīgi.

Vairāk par Gruziju var uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!