Tos, kam vasara patīk diebt ar basām kājām, priecēs ziņa, ka Madonas novadā atklāta "Barkavas pēdu takas". Lūk, neliels Mārtiņa Tomiņa un Barkavas pagasta padomes veidots video, kur virtuāli izstaigāta taka.

Kā pastāstīja Barkavas pagasta pārvaldē, taku bijis paredzēts izveidot un atklāt jau Lielās talkas laikā aprīlī, bet slikto laika apstākļu dēļ darbi aizkavējušies. Tomēr tagad tā pabeigta un pieejama ikvienam bez maksas.

Pēdu taka atrodas Barkavas sporta laukumā, Barkavā, Madonas novadā.

Taka izveidota stadiona zaļajā zonā pretī estrādei un sastāv no deviņiem posmiem – smilts, keramzīta, kūdras, čiekuriem, zariem, šķembām, laukakmeņiem, šķeldas un koka baļķiem.

Jau iepriekš esam ziņojuši arī par citām sajūtu takām, kur paieties ar basām pēdām. Šādu taku atradīsies Sajūtu parkā Valmierā. Tāpat pastaigāties plikām kājām var pa Valguma ezera krastos esošo Valguma pasauli. Par abām šīm takām lasiet šeit. 2016. gadā Rēznas pamatskolā arī tika realizēts vides projekts "Vides sajūtu takas (pēdu takas) izveide pie Rēznas pamatskolas". Šāda taka ir arī Lēdmanē. Vairāk šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!