No 1. jūnija izklaides un atrakciju parks "Avārijas brigāde" Lielvārdes novadā atvērts ikvienam interesentam. Jau ziņots, ka parks atklāts 22. maijā, bet pirmās 10 dienas tas bija pieejams tikai skolēnu grupām, kas iepriekš bija pieteikušās. Pirmajās parka darbības dienās tajā paviesojās vairāk nekā 13 000 skolēni ar skolotājiem, teikts "AB parka" mājaslapā.

"Atsauksmes par pavadīto laiku ir dažādas, bet pārsvarā pozitīvas. Bērni ir sajūsmā par dinozauriem, velokartiem un lecamspilvenu, pieaugušos vairāk priecēja Cālis.lv stāstu taka un "Avārijas Brigādes" pilsētiņa," teikts mājaslapā.

Jau ziņots, ka Lielvārdes novadā šogad atklāts lielākais tematiskais parks Baltijā – izklaides parks "Avārijas brigāde". Parks piedāvās plašu izklaides klāstu ģimenēm ar bērniem līdz 14 gadu vecumam. Atklāta Avārijas brigādes pilsētiņa, kurā ir gan spēles, gan multfilmas tēli, bet strūklaku veido īsta apgāzta automašīna.

Mežā un pļavā izvietoti dinozauri dabīgā izmērā, kā arī labiekārtota dīķu apkārtne un izveidota garākā velokartu trase.

Bērni var izlēkāties arī uz ūdens spilvena un izbraukāties borta mašīnītēs, izrāpelēties virvju trasē skaistā egļu un priežu mežā, kur blakus izvietoti arī dinozauri un citi pārsteigumi.

Savukārt latviešu autoru pasaku tēli – ezītis, kaķītis, Lāčplēsis, Sprīdītis, Maija un daudzi citi jau atraduši savu vietu parkā iekārtotajā Cālis.lv stāstu takā.

Parka teritorija atrodas autoceļa P80 Tīnūži-Koknese malā pie nobrauktuves uz Madlienu. Brauciens no Rīgas aizņem nepilnu stundu. "Šī vieta Lēdmanē ir izdevīgākā atpūtas vieta starp Rīgu, Lietuvu un Igauniju. Ainaviska teritorija, plašums un ērta piekļuve," parka vietas izvēli iepriekš skaidroja parka vadītājs un idejas autors Mārtiņš Brezauckis, piebilstot, ka 2017. gadā atpūtas parks plāno uzņemt ap 80 000 apmeklētāju. Parka izveides kopējās izmaksas ir ap 3,5 miljoni eiro, bet šogad īstenota tā izbūves pirmā kārta, investējot aptuveni vienu miljonu eiro. Pašlaik parkā nodarbināti nedaudz vairāk par 50 cilvēkiem.

Parku var apmeklēt, iegādājoties biļeti internetā vai pie ieejas. Ar to var izbaudīt visas parkā esošās atrakcijas. Vairāk informācijas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!