Foto: Publicitātes foto

Šogad Jūrkalnes tūrisma sezona tiks atklāta no 26. līdz 28. maijam ar tradicionālo talku, kā arī dažādiem kultūras un atpūtas notikumiem, informē viens no organizatoriem Uģis Dadzis.

Piektdien, 26. maijā, no pulksten 19 Pilsberģu krogā gaidāma jaunās ēdienkartes piedāvājuma degustācija Ventspils džeza Trio pavadījumā. Par muzikālo noformējumu rūpēsies Roberts Nejs (taustiņi), Kristers Lauriņš (saksofons) un Emīls Bogdanovičs (kontrabass).

Sestdiena sāksies ar talku. Visi talcinieki tiek gaidīti pulksten 10 pie Jūrkalnes pagasta pārvaldes, lai svinīgi atklātu pasākumu un sadalītu darbus. Talka noslēgsies ar lielajām lauku pusdienām, kur maltīti sarūpēs Jūrkalnes krodziņi – Zaķu krogs, Pilsberģu krogs, Rīvas krogs un viesu nama Imantas restorāns.

Foto: Publicitātes foto

Vakara programmu pulksten 20 atklās grupa Stella Amare no Pāvilostas, kam sekos Katrīnas Kabiņeckas, Mika Akota un Kristena Kupča koncerts. Savukārt pulksten 22 notiks zaļumballe, kur uzstāsies jautrās mūzikas grupa "Montana", kam pievienosies arī Igo. Ieejas maksa zaļumballē – trīs eiro.

Svētdien, sākot no pulksten 9, pie Jūrkalnes Tautas nama gaidāms lauku labumu tirdziņš. Svētkus noslēgs Igo koncerts Jūrkalnes Tautas namā, piedaloties pianistam Jānim Strazdam un Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķei Martai Kauliņai.

Foto: Publicitātes foto

2003. gadā Jūrkalnes pašvaldība un domubiedri organizēja pirmos tūrisma sezonas atklāšanas svētkus un talku. Ja pirmajos gados tika sakopta un labiekārtota Jūrkalnes pludmale, tad 2006. gadā mūziķis un mākslinieks Igo ar domubiedriem uzsāka Jūrkalnes Dabas un atpūtas parka veidošanu.

Ik gadu talcinieki no Jūrkalnes un visas Latvijas tiek aicināti, lai kopā strādātu un pilnveidotu brīvdabas kultūras centru. Ugunspļava, Vēja sēta, Zaļais ugunskrūms, baznīcas ābeļdārzs, lapenes, sacensību "Zelta mopēds" atceres vieta, saules pulkstenis, dabas takas mežā, laivu skultūras un liepu aleja pie Suitu tikšanās vietas ir tikai daļa no objektiem, kas tapuši šo 15 gadu laikā talkas ietvaros.

Vietā, kas pirms 11 gadiem bija aizaugusi pļava, nu jau tiek svinēti vieni no plašākajiem vasaras saulgriežiem Latvijā, kā arī Zāļu dienas un Ābolu balle, notiek dažādi koncerti un zaļumballes.

Jūrkalnes dabas un atpūtas parks ir apliecinājums tam, ka Jūrkalnes un suitu kultūra ir dzīva, uztur senās tradīcijas un mūsdienīgi attīstās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!