Foto: Publicitātes foto
Tūrisma aģentūra Kolumbs šovasar jau piekto gadu piedāvā tūrisma kursus "Kolumba skola". Divu nedēļu intensīvās apmācībās tiek iegūtas praktiskās iemaņas, kas nepieciešamas ceļojumu konsultanta amatam. Turklāt labākajiem "Kolumba Skolas" absolventiem tiek piedāvāts darbs tūrisma aģentūrā Kolumbs un atmaksāta mācību maksa.

Kursi tiek organizēti sadarbībā ar tūrisma nozares ekspertiem: Amadeus Latvija, airBaltic, Novatours, TEZ TOUR Latvia, FlyMeAway, Mouzenidis Travel-Riga, Tallink Latvija, apdrošināšanas sabiedrību ERGO, Lux Express Group, Avis Budget Group Latvia, Go Global Travel un Baltic GSA.

Divu nedēļu intensīvas apmācības vada pieredzējuši tūrisma nozares eksperti, sniedzot padziļinātu informāciju par populārākajiem ceļojumu tipiem un galamērķiem, kā arī demonstrējot ikdienas darbā izmantojamo rezervēšanas sistēmu lietošanu, kas ir Viena no būtiskākajām un arī sarežģītākajām tēmām. Savukārt, interaktīvas lomu spēles dod iespēju efektīvi apgūt klientu apkalpošanas un pārdošanas pamatus.

Mouzenidis Travel-Riga attīstības departamenta vadītāja Natalja Golovinova: "Kolumba skola ir labs starts darba uzsākšanai aizraujošā, interesantā un daudzpusīgā nozarē. Mouzenidis Travel atbalsta jauno kolēģu iesaistīšanos šajā augošajā nozarē un ir gandarīts par skolu, kas dod iespēju tūrisma entuziastiem ātri kļūt par profesionāliem un zinošiem speciālistiem. Kolumba skolas ietvaros vienīgā Grieķijas tūroperatora Latvijas tirgus pārstāvji ar prieku dalīsies savās profesionalajās zināšanās un mīlestībā pret tūrismu, kurā darbojamies jau 22 gadus."

"Jaunajiem tūrisma aģentiem ir svarīgi zināt galamērķus, katra tūroperatora piedāvājumus un to būtiskākās atšķirības. Vēl svarīgāk - izzināt klienta vēlmes, mācēt uzdot pareizos jautājumus, pareizi tos formulēt un atbildēs saņemt visu nepieciešamo informāciju, lai spētu piedāvātu labāko un klientam vispiemērotāko no lielā piedāvājumu klāsta, " uzskata tūroperatora Tez tour pārstāvis Rolands Birģelis.

Savukārt, ERGO Personu apdrošināšanas nodaļas vadītājs Edijs Gulbis norāda: "Pēc iespējas plašāka ekspertu iesaiste šādās apmācībās, sniedz nākamajiem tūrisma speciālistiem padziļinātu izpratni par dažādām saistītajām jomām. Tas ir īpaši būtiski, jo šie speciālisti būs galvenās uzticības personas ceļotājiem un arī rūpes par to drošību būs daļēji viņu atbildība. Tieši drošības aspekts mūsdienās ir ļoti būtisks gan attiecībā uz dažādiem neparedzētiem negadījumiem, gan rūpējoties par pašu ceļotāju veselību. Tāpēc visbiežāk tieši tūrisma speciālistiem ir jāspēj palīdzēt ceļotājiem savlaicīgi parūpēties par drošību, lai nekas nesabojātu ieplānoto ceļojumu".

Ar aviokompānijas darbību un pieredzi iepazīstinās Kolumba ilggadējais sadarbības partneris airBaltic. Tā tirdzniecības vadītāja Baltijas valstīs, Austrumeiropā un Tuvajos Austrumos Sanda Teihmane atzīst, ka pateicoties veiksmīgai sadarbībai un plašam airBaltic lidojumu galamērķu klāstam, tūrisma aģentūras ik dienu piedāvā klientiem mūsu pakalpojumus. "Esam gandarīti, ka varēsim plašāk iepazīstināt ar saviem produktiem un galamērķiem jaunos tūrisma speciālistus," tā Sanda Teihmane.

Šobrīd tūrisma aģentūrā Kolumbs strādā vairāki darbinieki, kas veiksmīgi absolvējuši "Kolumba Skolu". Arī šogad sekmīgākajiem kursantiem pēc gala pārbaudes darba nokārtošanas tiks piedāvāts darbs, kā arī atgriezta mācību maksa pilnā apmērā.

Kursi norisināsies no 31. jūlija līdz 11. augustam Amadeus Latvija telpās, Audēju ielā 8. Dalības maksa ir 90 eiro, ar ISIC karti 70 €. Pieteikšanās līdz 30.jūnijam, vietu skaits ierobežots.

"Kolumba Skolai" var pieteikties jebkurš interesents. Īpaši aicināti Latvijas augstskolu tūrisma programmu studenti un absolventi. Pieteikums jāsūta uz e-pastu liga@kolumbs.lv. Vairāk informācijas pa tālruni 67507224.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!