Foto: Shutterstock
Protams, ceļojums uz Apvienotās Karalistes galvaspilsētu Londonu nav iedomājams bez tās ievērojamāko vietu apskates, piemēram, "Big Ben" pulksteņa, Bekingemas pils, Londonas acs, tomēr, ja vēlaties izvairīties no tūristu pūļiem un atklāt neticami skaistas vietas, kur ieeja ir bez maksas un par kurām neraksta (vai raksta reti) tūrisma ceļvežos, tad šis raksts ir domāts jums.

'Sky Garden' jeb Debesu dārzs

Foto: Shutterstock


"Sky Garden" ir publisks dārzs pašā Londonas sirdī, tas atrodas 37 stāvu augstumā un no tā paveras fantastisks, 360 grādu skats uz Londonu no putna lidojuma. "Sky Garden" atrodas pretrunīgi vērtētajā 'Walkie Talkie' augstceltnē (20 Fenchurch Street). Ēkai tāds nosaukums neoficiāli ir dots pavisam vienkārša iemesla dēļ – tā pārsteidzoši līdzinās rācijai. Sākotnēji tika plānots, ka "Walkie Talkie" sasniegs 220 metru augstumu, tomēr aiz bažām, ka tas aizēnos Svētā Paula katedrāli, tā garums tika samazināts līdz 160 metriem un tas šobrīd ieņem godpilno 12. vietu starp augstākajām Londonas celtnēm.

Gaisa dārza apskatei ir jāpiesakās laicīgi, jo interese apskatīt Londonu no putna lidojuma ir milzīga, savukārt vietu skaits – ierobežots (piesakiet savu bezmaksas apmeklējumu šeit).
35. stāvā jūs sagaidīs ne tikai visaptverošs zaļums un fantastisks skats uz pilsētu, bet arī iespēja nobaudīt pusdienas vairāk nekā 200 metru augstumā (kokteiļi maciņu patukšos vidēji par 12 eiro, pusdienu piedāvājums – vidēji 25 eiro).

Adrese: 20 Fenchurch Street

Ieejas maksa: bez maksas (iepriekš jāreģistrējas šeit)

Mājaslapa: skygarden.london

Tate Modern muzejs

Foto: Shutterstock


"Tate Modern" ir mūsdienu modernās mākslas galerija, kas izveidota 2000. gadā kādreizējās hidroelektrostacijas vietā, pašā Temzas krastā. Mākslas galerijā ir apskatāmi neskaitāmi slaveni mākslas darbi no 1900. gada līdz pat mūsdienām, ievērojamākie no tiem – Pablo Pikaso 'The Three Dancers', Daugavpilī dzimušā mākslinieka Marka Rotko 'The Seagram Murals', popārta pārstāvja Endija Vorhola 'Marilyn Diptych', Salvadora Dalī 'Mountain Lake' un citi. Mākslas galerija ir izvietota 0., 2,, 3. un 4. stāvā.

Foto: Reuters/Scanpix

"Tate Modern" mākslas galerijā regulāri mainās ekspozīcijas, notiek dažādi pasākumi, kā arī no galerijas paveras fantastisks skats uz Londonu – ikviens interesents bez maksas var doties līdz pat 11. ēkas stāvam un baudīt elpu aizraujošu skatu uz Anglijas galvaspilsētu vai arī vakariņot "Tate Modern" restorānā, no kura, starp citu, arī paveras lielisks skats uz pilsētu – Temzu, Paula katedrāli un Millenium tiltu.

Turpat blakus atrodas arī slavenais Šekspīra "Globe" teātris un ļoti jaukas kafejnīcas gar Temzas krastu.

Adrese: Bankside, London SE1 9TG

Ieejas maksa: pastāvīgā ekspozīcija – bez maksas

Mājaslapa: www.tate.org.uk

Mazā Venēcija

Foto: Shutterstock


"Little Venice" jeb Mazajā Venēcijā valda īpaša atmosfēra – par spīti tam, ka šis rajons atrodas netālu no centrālās Londonas, to caurvij idillisks miers.

Dodieties izbraucienā no Mazās Venēcijas uz pasaulslaveno "Camden market", kur iespējams nobaudīt tā saukto "streetfood" jeb dažādus ēdienus, ko pārdod nelielās būdiņās un ko bauda turpat uz ielas, kā arī iegādāties dažādus antikvārus labumus (plates, grāmatas, gleznas u.c.).

Foto: Shutterstock

Baudiet romantisko Mazās Venēcijas gaisotni, dodoties pastaigā gar kanālu. Apmeklējiet teātra izrādi "Canal Café Theatre" vai "Puppet Theatre Barge". Starp citu, Leļļu teātris ir ievērības cienīgs ar to, ka tas atrodas uz kuģīša.

Sporta mīļotājiem noteikti jāapmeklē "Lord's Cricket Ground", kur iespējams ne tikai klātienē vērot kriketa spēles, bet arī doties tūrē pa stadionu, iepazīstoties ar kriketa vēsturi un tuvāk apskatot pašu stadionu.

Adrese: Little Venice, London, W9 2PF (netālu no Paddington station)

Ieejas maksa: bez maksas

Svētā Danstona baznīca

Foto: Shutterstock


"St.Dunstan in the East" ir pareizticīgo baznīca, kas tika celta ap 1100 gadu un daļēji nopostīta Otrā pasaules kara laikā. Neskatoties uz tās traģisko likteni, 1971. gadā nopostītās baznīcas vietā tika atvērts publiskais dārzs, kurā vēl arvien iespējams apskatīt gotiskas stilā celtās baznīcas drupas.

Adrese: St Dunstan's Hill, London, EC3R 5DD

Ieejas maksa: bezmaksas

'One New Change' jumta terase

Foto: Shutterstock


Iepirkšanās centra "One New Change" jumtu rotā burvīga terase, kas ir atvēra ikvienam. Jumta terasē iespējams ieturēt gardas pusdienas uz jumta esošajā restorānā, malkot dzērienus kokteiļu bārā, kā arī izbaudīt skatu uz Londonu no putna lidojuma.

Starp citu, no jumta terases paveras fantastisks skats uz blakus esošo Svētā Paula katedrāli.

Adrese: St Dunstan's Hill, London, EC3R

Ieejas maksa: bez maksas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!