Foto: Privātais arhīvs

Ceturtdien, 27. aprīlī, pulksten 18 Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī norisināsies tematiskais tūrisma vakars "Aukstās Mongolijas cilvēku siltums". Vakara viešņa Madara Marija Muižniece stāstīs par ceļojumu ar Transsibīrijas ekspresi un pavadīto laiku brīvprātīgajā darbā Mongolijā.

Pasaules apceļotāja Madara Marija Muižniece jau kopš bērnības sapņojusi doties ceļojumā ar Transsibīrijas ekspresi. Sapni izdevās piepildīt un doties garajā ceļā, iepazīstot septiņas dažādas valstis. Mongolija bija viens no maršruta pieturas punktiem, kur Madara pavadīja ilgāku laiku, strādājot kā brīvprātīgā zirgu fermā un mācot angļu valodu Mongolijas otrajā lielākajā pilsētā. Vairāk par šo ceļojumu lasiet šeit.

Foto: Privātais arhīvs

Ceļojuma laikā Mongolijā Madara iepazina nomadu dzīvesveidu mīnus 30 grādu aukstumā, izbaudīja mongoļu tradīcijas, elpu aizraujošus dabas skatus, iedzīvotāju dzīvesveidu un kulināro mantojumu. Tūrisma vakara gaitā viešņa stāstīs par gūto pieredzi garajā ceļojumā un dalīsies pieredzē, kā sagatavoties ceļojumam, kur gaisa temperatūra svārstās robežās no plus 30 līdz mīnus 30 grādiem. Vakara dalībnieki varēs uzzināt, kā viņai izdevās orientēties svešajās zemēs, komunicēt ar žestiem un atrast brīvprātīgā darba vietas, kas palīdzēja iepazīt īsto Mongolijas iedzīvotāju dzīvesveidu.


Foto: Privātais arhīvs

Tematiskais tūrisma vakars "Aukstās Mongolijas cilvēku siltums" norisināsies ceturtdien, 27. aprīlī, pulksten 18 Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī, Akadēmijas ielā 1. Dalības maksa 1,50 eiro, pirmskolas vecuma bērniem bez maksas. Vairāk informācijas un pieteikšanās tūrisma vakaram pa tālruni 63005445, e-pastu tic@tornis.jelgava.lv vai mājas lapā www.tornis.jelgava.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!