Foto: Publicitātes foto
Straujiem soļiem tuvojas izklaides parka "Avārijas brigāde" atvēršanas diena un drīzumā sāksies sagatavoto atrakciju uzstādīšana parka teritorijā. Kā jau ziņots, parku paredzēts atklāt 22. maijā.

"Tiem, kas joprojām uzdod jautājumu – vai parks tiešām būs atvērts jau maija mēneša beigās, varam droši atbildēt – jā. Parks būs gatavs laikā un, sākot no 22. maija, uzņems pirmās skolēnu grupas. Interese par apmeklējumiem ir liela, un mēs kopā ar visiem iesaistītajiem partneriem ļoti atbildīgi izturamies pret mums izteikto uzticību," stāsta parka idejas autors Mārtiņš Brezauckis.

Foto: Publicitātes foto

Pašlaik esot izdarīta tā darbu daļa, kas apmeklētāju acīm paliek slēpta – ūdens, elektrība, komunikācijas, grunts darbi un tuvākajās nedēļās uzsāksies apzaļumošanas darbi.

Foto: Publicitātes foto

Dinozauri jau no pagājušā gada rudens ieziemoti gaida starta šāvienu un šādi iesaiņoti paspējuši nokļūt ne viena vien lielvārdieša sociālajos tīklos, bet arī TV sižetos. Pirmā lielā publiskā iepazīšanās ar vienu no tiem bija šī gada tūrisma izstādē "Baltour 2017". Savukārt ar "Avārijas brigādes" varoņiem dažādos tirdziņos un pilsētu svētkos jau kopš 2016. gada vasaras paguvuši iepazīties un nofotografēties jau daudzi apmeklētāji. Pārējiem pilsētiņas objektiem palikuši vien pēdējie krāsošanas darbi un tie ir gatavi uzstādīšanai sagatavotajā vietā parkā.

Foto: Publicitātes foto

"Cālis.lv" stāstu takai leļļu kolekcija jau ir pabeigta – atliek tikai uzstādīt to jaunās mājvietas dabā un iekārtot ainas.

Foto: Publicitātes foto

Virvju trase ir jau iekārtota, velokarti gaida angārā, tāpat lecam spilvens un ūdens spilvens saņem pēdējos pieskārienus ražotāju darbnīcā tepat Latvijā. Būs sarūpēti arī vairāki patīkami pārsteigumi sadarbībā ar partneriem dažādu aktivitāšu un vēl nepublicētu atrakciju veidolā.

Foto: Publicitātes foto

Atrakciju uzstādīšanas darbus un apzaļumošanu parka teritorijā vienmēr uzsāk pašus pēdējos, tiklīdz tiek pabeigti pēdējie lielie zemes darbi. Orientējoši pašās aprīļa beigās/maija sākumā. "Protams, maijā pie mums vēl nebūs tik zaļš, tāpat kā jebkurā jaunatklātā objektā. Tā arī šeit pēc zemes darbiem – kokiem, zālei un citiem augiem ir jādod laiks izaugt. Turklāt mums gribas domāt, ka bērniem daudz vairāk par zālienu parkā interesēs dinozauri un piedāvātās atrakcijas. Šajā laikā nedaudz pamainījies kopējais parka ieviešanas plāns. Pirmajā gadā izlēmām lielāko daļu līdzekļu ieguldīt atrakciju daudzveidībā, lai sniegtu maksimālu daudzumu izklaides nevis administratīvajās ēkās. Tādēļ parka šī brīža vizuālais skats krietni atšķirsies no sākotnējās parka vizualizācijās attēlotā piecu gadu plāna," atzīst Brezauckis.

Foto: Publicitātes foto

Jau ziņots, ka maija otrajā pusē dinozaurus un pazīstamus animācijas filmu varoņus varēs satikt tepat Latvijā, jo Lielvārdes novadā šobrīd top lielākais tematiskais parks Baltijā – izklaides parks "Avārijas brigāde". Parks piedāvāšot plašu izklaides klāstu ģimenēm ar bērniem līdz 14 gadu vecumam. Kā jau vēsta nosaukums, tajā varēs sastapt iecienītās latviešu animācijas filmas "Avārijas brigāde" varoņus – Bembelātu, Poteriku un Sīlinku, kuri apmetušies īstā "Avārijas brigādes" spēļu pilsētiņā. Tā tapusi sadarbībā ar māksliniekiem, kuri piedalījušies ''Lido'' pilsētiņas veidošanā Rīgā. Izglītojoša un izklaidējoša būs "Cālis.lv" stāstu taka, kurā varēs apskatīt tēlus no dažādām pazīstamām latviešu pasakām. Jaunajā atrakciju parkā būs arī citas skulptūras, dzirnavas, stacija, kaķu māja un citas izklaides.

Vairāk lasiet šeit.

Foto: Publicitātes foto

No 22. līdz 31. maijam parks ir atvērts iepriekš reģistrētām grupām. Vairāk par rezervāciju lasiet šeit. Sākot no jūnija, "ABpark" būs atvērts ikvienam interesentam.

Kopējā teritorija parkam ar autostāvvietām ir nepilni 25 hektāri. Parka objektu apskates laiks un piedalīšanās aktivitātēs ir ļoti individuāls ilgums. Pirmajā gadā (pirms ūdens laukuma atvēršanas) prognozētais laiks, kas nepieciešams visa apskatei un izstaigāšanai, varētu būt ap 3 – 5 stundas. Bet tiem, kam patīk kārtīgi izbaudīt visas aktivitātes vairākas reizes, būs tāda iespēja visas dienas garumā no pulksten 10 līdz 19.

Kādas atrakcijas būs pieejamas no maija?

No maija būs pieejamas gandrīz visas šogad paredzētās atrakcijas – izņēmums ir ūdens spēļu laukums, tā atklāšana plānota ne ātrāk kā augustā.

Foto: Publicitātes foto

No maija apmeklētājiem būs pieejamas šādas atrakcijas: Dinozauru taka, "Cālis.lv" stāstu taka, "Avārijas brigādes" spēļu pilsētiņa, virvju trase, piepūšamais lecam spilvens, ūdens spilvens, velokartu trase.

Papildus tam visam plānots izveidot vēl vairākas mazākas aktivitātes un pārsteigumus aizraujošai laika pavadīšanai.

Kāda būs ieejas maksa?

Foto: Publicitātes foto

Ieejas maksa, iegādājoties biļeti internetā www.abpark.lv, būs 10 eiro, savukārt, iegādājoties to uz vietas kasē, nedaudz dārgāka – 12 eiro. Iespēja iegādāties biļetes internetā tiks piedāvāta no aprīļa beigām.

Grupu biļetes cena ir nedaudz zemāka – 9 eiro no cilvēka, ja esat vismaz 15 apmeklētāji grupā.

Par citām atlaidēm un cenām varat sekot līdzi parka mājaslapas sadaļā Biļetes, tā tiks drīzumā papildināta ar vairākām speciālām atlaidēm, kas tiks piedāvāta kopā ar sadarbības partneriem.

Vai parkā būs kafejnīca, kur varēs paēst?

"ABpark" teritorijā būs pieejama kafejnīca ar gardiem ēdieniem, kā arī tirdzniecības vietas ar dažādiem našķiem katrai gaumei. Būs padomāts par to, lai ēdienkartē būtu arī ēdieni bez izplatītākajiem alergēniem. Tuvākā mēneša laikā parka mājaslapā varēs iepazīties arī ar ēdināšanas piedāvājumu.

Vai būs pieejama atpūtas vieta, kur var baudīt līdzi paņemto cienastu?

"ABpark" teritorijā ir plānots ierīkot vairākas atpūtas vietas ar galdiņiem un krēsliem, kur apmeklētāji varēs izmantot līdzi paņemto pārtiku. Ierobežojums būs ienest un lietot parka teritorijā līdzi paņemtos alkoholiskos dzērienus. Saistībā ar to, ka parkā uzturēsies daudz bērni, tad lielākajā daļā teritorijas, izņemot speciāli ierobežotu vietu, būs smēķēšanas ierobežojums.

Ņemot vērā, ka galdu skaits atpūtas vietās ir ierobežots, tad skolu un bērnudārzu grupu apciemojuma laikā lūgums pieteikt galdiņu rezervāciju laicīgi.

Protams, primāri, pirmā gada atrakcijas tika plānotas bērniem līdz 14 gadiem. Savukārt tādi apskates objekti kā leļļu taka un dinozauri iepriecinās jebkuru vecuma grupu. Arī pati "Avārijas brigādes" pilsētiņa kā objekts ir ļoti interesants pieaugušajiem tieši no izveides viedokļa, savukārt bērniem kā spēļu pilsēta.

Būs pieejami arī gida pakalpojumi.

Cik lielas investīcijas tiek veiktas parka izveidē?

Foto: Publicitātes foto

Publiski minētās investīcijas, kas rotā daudzus ziņu virsrakstus ir 3,5 miljoni eiro. Tās ir kopējās parka izveides izmaksas, ko plānots ieguldīt piecu gadu laikā, vai citā termiņā, atkarīgi no darbības rezultātiem un piesaistītajām finansēm. Pirmā gada plānotās investīcijas ir krietni mazākas – aptuveni 800 tūkstoši eiro.

Papildus tam "LEADER" projektā ir apstiprināts publiskais finansējums ūdens spēļu laukuma izveidei 70 tūkstošu eiro apmērā, kuru varēs saņemt pēc projekta veiksmīgas realizācijas.

"Joprojām esam aktīvos investoru vai papildus aizdevēju meklējumos gan banku, gan ne banku sektorā," saka Mārtiņš Brezauckis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!