Ar sniega baltumu un gaišām pārdomām atnākusi otrā Advente. "Mūspusē aicinām to atzīmēt gan ar izglītojošiem pasākumiem, domājot par nākamo gadu, gan ar koncertu vai teātru apmeklējumiem un radošajām darbnīcām, gatavojoties Ziemassvētkiem," aicina Agnese Atte, Tukuma tūrisma informācijas centra speciāliste. Viņa arī sagatavojusi apkopojumu, ko šajā nedēļas nogalē darīt Tukumā un apkaimē.

Sestdien, 3.decembrī, pulksten 10.00 uz izglītojošu semināru par rozēm aicina Tukuma novada dome. Pasākums domāts visiem, kam patīk rozes: kas tās audzē vai arī vēl tikai domā par šī zieda ieviešanu savā dārzā. Rožu seminārā uzzināsiet gan par vēsturiskajām rozēm Rundāles pils dārzā, gan arī par jaunākajām rožu šķirnēm, rožu dārza izveidi un to kopšanu. Tajā piedalīsies Laura Lancmane no Rundāles pils, Daila Trubiņa no Rožu dārza "Rozītes", Dace Lejiņa un Tatjana Kozlovska no SIA "Ar B Agro".

Ieeja pasākumā bez maksas. Adrese: Tukuma novada dome, Talsu iela 4, Tukums. Papildu informācija www.tukums.lv.

Ja esat arī mākslas cienītājs, tad pēc semināra sestdienas rītā esat laipni aicināti apmeklēt Kārļa Neiļa 110 gadu jubilejas gleznu izstādes "No reālā uz fantastisko" atklāšanu Tukuma mākslas muzejā. Pasākuma sākums pulksten 12.00. Tajā eksponēti mākslinieka darbi, kas tapuši divos atšķirīgos periodos – laikā, kas pavadīti Latvijā un trimdā Austrijā.

Adrese: Harmonijas iela 7, Tukums. Papildu informācija pa tālruni 27843190, www.tukumamuzejs.lv/makslas-muzejs.

Tiem, kuriem vairāk tīk mūzika, sestdien pulksten 14.00 jādodas uz Durbes pili, kur koncertā "Baroka pērļu virkne" muzicēs koklētāju ansamblis "Kārta" un soliste Lāsma Meldere.

Adrese: M. Parka iela 7, Tukums. Papildu informācija pa tālruni 63122633, www.tukumamuzejs.lv/durbes-pils

Pašā sestdienas vakarā atrast mieru sevī aicina Jaunpils pils. Te no pulksten 19.00 līdz 21.00 meditācijas tūres "Miers Tevī, miers apkārt!" ietvaros ar lekciju viesosies budistu mūks Godājamais John Paramai Dhanissaro.

Adrese: Jaunpils pils, Jaunpils, Jaunpils pils. Papildu informācija: www.jaunpils.lv

Svētdien, 4. decembrī, īpašo Ziemassvētku noskaņu radīt piedāvā Jaunmoku pils, kur no pulksten 12.00 līdz 16.00 būs iespēja piedalīties Ziemassvētku rotājumu darbnīcā un izgatavot pašiem savus eglītes rotājumus. Dalības maksa 5 eiro.

Adrese: Jaunmoku pils, Tumes pagasts, Tukuma novads. Papildu informācija pa tālruni 26187442, www.jaunmokupils.lv

Savukārt Jaunpils Amatu mājā svētdien no pulksten 12.00 ar radošajām darbnīcām tiks svinēta Otrā advente, gatavojot vaska sveces, puzurus un atstarotājus. Bet pulksten 16.00 visi tiek aicināti uz bluķa velšanas pasākumu kopā ar folkloras kopu "Viesi".

Adrese: Jaunpils Amatu māja, Jaunpils, Jaunpils novads. Papildu informācija pa tālruni 28301408, www.jaunpils.lv.

Tukuma pilsētas Kultūras nams visus teātra mīļus 4. decembrī pulksten 15.00 aicina uz teātra izrādi "Satiktie". Norises vietā – mazajā zālē "Azote" izrādi spēlēs Tukuma Jaunatnes teātra "Brīvā versija" aktieri.

Adrese: Tukuma pilsētas Kultūras nams, Lielā iela 1, Tukums. Papildu informācija pa tālruni 63124150, www.tpkn.lv

"Lai gaiša un iedvesmojoša otrā Advente! Nofotografējies pie pilsētas egles Tukuma centrā un dalies ar savu fotogrāfiju sociālajos tīklos, pieliekot klāt #VisitTukums, lai arī citi redz, cik pie mums tā krāšņa!" aicina Agnese Atte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!