Foto: Publicitātes foto

Liepājas Karostas cietums iekļauts izdevēja "WhereTraveler" veidotajā neparasto naktsmītņu listē "Strange Rentals: 11 of the World's Weirdest Accommodations" (Savādās viesnīcas: 11 pasaules dīvainākās naktsmītnes), portālam "Delfi" vēsta Karostas glābšanas biedrības valdes locekle Monta Krafte.

"WhereTraveler" ir viens no lielākajiem tūrisma žurnālu, karšu, ceļvežu grāmatu un digitālo tūrisma materiālu izdevējiem pasaulē. "WhereTraveler" auditorija ir 246 miljoni ceļotāju gadā.

"WhereTraveler" veidotajā savādo viesnīcu sarakstā iekļautas viesnīcas no dažādām pasaules malām – Vjetnamas, Šveices, Zviedrijas, Japānas, Korejas, Bolīvijas, Kanāda, Vācijas, Nīderlandes. Viesu apartamenti izveidoti sudraba raktuvēs, koku galotnēs, zem ūdens, ledus alās, sāls alās u.c. Visu sarakstu meklējiet šeit.

Foto: DELFI

Šī nav pirmā reize, kad Karostas cietums nonāk ārvalstu mediju uzmanības lokā. Šogad portāls ceļotājiem "IExplore" ierindojis Karostas cietumu pasaules neparastāko viesnīcu saraksta pirmajā vietā. Sarakstā pavisam ir sešas naktsmītnes, to vidū arī tādas kā "Šokolādes pils" Ņujorkā un "Smilšu pils" Apvienotajā Karalistē, kā arī citas ne mazāk intriģējošas vietas. Vairāk lasiet šeit.

Šogad Karostas cietums izpelnījies vietu arī starp lielākā tūrisma ceļvežu veidotāja "Lonely Planet" izvēlētajiem 10 Latvijas tūrisma objektiem, kas apkopoti bukletā "Why visit LATVIA" (Kāpēc apmeklēt Latviju). Cietums un spiegu spēle "Bēgšana no PSRS" Ziemeļu fortos ir blakus tādiem dižiem objektiem kā Vecrīga, Rundāles pils un Rotko centrs.

Foto: Publicitātes foto

2011. gadā Karostas cietums iekļuva viesnīcu izlasē blakus tādām luksusa viesnīcām kā, piemēram, "Libery Hotel" Bostonā, "Four Seasons Hotel" Stambulā un bijušajai pilij "Malmaison" Oksfordā, kas visas iekārtotas agrākajos cietumos. Šo topu veidoja Lielbritānijas portāls "Aol.co.uk"

Tajā pašā 2011. gadā viens no pasaules vadošajiem naktsmītņu rezervēšanas portāliem www.hotel.info izveidoja pasaules pārsteidzošāko viesnīcu sarakstu "101 Amazing Hotels". Par viesnīcām visā pasaulē vairākus mēnešus balsoja portāla apmeklēji, un viņu balsojums noteica, ka tieši Karostas cietums Liepājā ir pasaules pārsteidzošākā un neparastākā viesnīca. Savukārt 2014. gadā Karostas cietums tika iekļauts aviobiļešu rezervēšanas portāla "Cheapflights" topā ar nosaukumu "10 cool places to spend the night".

Foto: Publicitātes foto

Karostas cietuma ēka būvēta ap 1900. gadu, un līdz pat 1997. gadam tās telpās dažādas militārpersonas izcieta disciplinārsodus. Tagad tā pārvērsta tūrisma objektā, kur var gūt autentisku pieredzi un iespaidus, dodoties ekskursijās pa bijušo cietumu, vai pat tur nakšņojot. Nakti var pavadīt uz cietuma kameru lāviņām vai dzelzs gultās un brokastīs baudīt īstu cietuma maltīti. Šo visai drūmo vietu vēl baisāku padara tas, ka Karostas cietumā var sastapties arī ar dažādām neizskaidrojamām parādībām – soļu skaņām un staigājošiem tēliem gaiteņos, kameru durvju atvēršanos un spuldzīšu izskrūvēšanos. Nakts Karostā būs pa spēkam tikai drosmīgajiem. 2016. gadā te pārnakšņojuši 319 cilvēki, stāsta Krafte.

Par to, kāpēc Karosta ir tik unikāls apskates objekts, kā arī par vietām, ko tur redzēt, lasiet šeit.

Ziemas periodā Karostas cietums apmeklētājiem ir atvērts sestdienās un svētdienās no pulksten 12 līdz 16. Ekskursijas sākas plkst. 12, 13, 14, 15. Citā laikā cietuma apmeklējumi ar iepriekšēju pieteikšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!