Foto: Publicitātes foto

Jūlijā Lēdmanē, Lielvārdes novadā, atklāta sajūtu taka ar dziļi simbolisku nosaukumu – "Cerība", ko veidojuši labdarības organizācijas "Zilais krusts" biedri. Baskāju taka papildina atpūtas kompleksu, kas jau pazīstams ar "Trušu karalisti", kempingu un dažādām atrakcijām, "Delfi" uzzināja Lielvārdes novada tūrisma informācijas centrā.

Labdarības organizācija "Zilais krusts" palīdz normālā dzīvē atgriezties cilvēkiem, kas reiz "nogājuši no ceļa", piemēram, bijušajiem ieslodzītajiem un narkomāniem. Stāstu par šo vietu un tās iemītniekiem varat lasīt šeit.

2626 metrus garā taka ļauj baudīt dažādu sajūtu gammu, gan fiziski, gan emocionāli, atmodinot visas piecas maņas, portālam "Delfi" stāsta parka pārstāve Nona Fabere. Pastaigas laikā pēdas sajutīs gan oļus, gan niedres, gan čiekurus un priežu mizas, gan zilos un brūnos mālus. Takas malās izvietoti arī aptuveni 60 Bībeles teksti.

"Sajūtu pilnajā pastaigā apmeklētājus gaida dažādi pārsteigumi – tikšanās ar neparastiem kukaiņiem, zirgiem, trušiem, daudz pozitīvu emociju," stāsta Nona.

Atpūtas centrs "Trušu karaliste" un jaunatklātā sajūtu taka "Cerība" apmeklētājus gaida ik dienu jau no pulksten 8 un ir atvērta līdz tumsai. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja – bez maksas, pieaugušajiem – 4 eiro, savukārt skolas vecuma bērniem un pensionāriem centra apmeklējums izmaksās 2 eiro.

Vairāk par "Trušu karalisti" lasi šeit.

Vairāk informācijas par organizāciju: www.zilaiskrusts.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!