Gunārs Garfors (Gunnar Garfors), kas apceļojis visas 198 pasaules valstis un pērn izdevis grāmatu par ceļošanu "198: Kā man izbeidzās valstis"(198: How I Ran Out of Countries), apmerikāņu portālā Thrillist nosaucis viņaprāt skaistākās un interesantākās nelielās pilsētas pasaulē. 13. vietā ierindota Jūrmala.

Pērn Gunārs Thrillist.com izveidojis Top 20 labāko lielpilsētu sarakstu, bet šogad uzdotais uzdevums atlasīt mazpilsētas (tādas, kur ir mazāk par 100 tūkstošiem iedzīvotāju) bijis grūtāks, atzinis ceļotājs. Tās atlasot, galvenie kritēriji bijuši cilvēki, ēdiens, atmosfēra un jautrība (fun). Pirmajā vietā viņš ierindojis gleznaino Falmutu, kas atrodas Kornvolā, Lielbritānijā. Otrajā vietā nosaukta Santluisa sala Senegālā, bet trešā ir Norvēģijas polārā galvaspilsēta Tromso. Ceturtā – Kepa, Kambodžā, bet 5. vietā ierindota Portsmuta Anglijā. Tām seko Zanzibāras senākā daļa Akmens pilsēta Tanzānijā, Ušvaja Argentīnā, Jaunzēlandes pilsētiņa Nepiera (Napier), piekrastes pilsēta Sanhuandelsura (San Juan del Sur) Nikaragvā un Peru galvaspilsētas daļa Barranco. Ar visu pilsētu sarakstu un to aprakstiem variet iepazīties šeit.

Foto: LETA

13. vietā ierindota Latvijas kūrortpilsēta Jūrmala. Ceļotājs atzinīgi izteicies par tās skaisto koka arhitektūru, mierīgo atmosfēru, smilšaino pludmali un izcilajiem spa, kur varot saņemt jebkuru labjūtas procedūru. "Latvijas pērle piedāvā ļoti daudz jauku viesnīciņu un baltu smilšu pludmaļu. Tur varat izbaudīt jebkuru spa procedūru, kas vien ienāk prātā (ja jums patīk šādas lietas), paēst jaukā restorānā vai izbaudīt atpūtu, pastaigājoties starp raksturīgām koka ēkām, kā arī pa iezīmētām dabas takām ārpus pilsētas. Tāpat apskatiet brīvdabas etnogrāfisko muzeju un to, kā izskatās tradicionālajā piejūras zvejnieku ciemā, pabraucot nedaudz tālāk gar piekrasti. Jūrmala atrodas tikai dažu kilometru attālumā no Rīgas, "airBaltic" bāzes, tādēļ tur ir superviegli nokļūt," raksta Garfors, kam pieder arī vairāki ar ceļošanu saistīti Ginesa rekordi.

Gunārs Garfors savos četrdesmit gados paspējis pabūt visās pasaules valstīs, tajā pašā laikā saglabājot pilna laika darbu, vēsta Vida Press. Viņš sācis patstāvīgi ceļot jau 17 gadu vecumā un drīz "saslimis" ar ceļošanas "vīrusu". Savos ceļojumos viņš piedzīvojis daudz interesanta, bet netrūkstot arī skarbu notikumu – Somālijā Gunāra ceļi krustojušies ar draudīgu vīru, kam bijis nazis, Indijā viņš izjutis, ko nozīmē "ēdiena saindēšanās elle", bet no Nigērijas viņu deportējusi policija. Pērnā gada jūlijā viņš laidis klajā grāmatu angļu valodā par saviem ceļojumiem. Vairāk par viņa neticamajiem piedzīvojumiem lasiet šeit.

Savukārt, ja vēlaties aizbraukt uz Jūrmalu, lūk, dažas idejas, ko tur apskatīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!