Slidošana ir viens no romantiskākajiem, graciozākajiem un arī demokrātiskākajiem ziemas sporta veidiem, turklāt tā parasti notiek brīnišķīgās vietās, kur neviļus var izjust visu aukstā laika burvību. Lūk, 10 īpaši skaistas, dabīgas un cilvēka roku darinātas slidotavas no visas pasaules!

Sandjego Amerikas Savienotajās Valstīs

Slidošana pludmalē? Nu, bet, lūdzu! Tieši zem palmām pie "Hotel del Coronado" izveidota slidotava Klusā okeāna krastā. Ikviens šajā fantastiskajā vietā var slīdēt pa ledu, izbaudot vasaru un ziemu vienlaicīgi.

Slidotava šeit darbojas no Pateicības dienas līdz janvāra beigām.

Eifeļa tornis Parīzē, Francija

Arī pie Eifeļtorņa pekām ir brīnišķīga slidotava, kas mirdz visdažādākajās krāsās un gaismās.

Slidot pasaules romantiskākajā pilsētā šogad var no 1. decembra līdz pat 2016. gada 31. janvārim.

Evergrīnas ezers Kolorādo, ASV

Šī, atšķirībā no iepriekš minētajām, ir dabīga slidotava, tādēļ ļoti atkarīga no dabas mātes labvēlības. Pašlaik ezers ir aizsalis, bet plānots, ka slidošanai tas tiks atklāts 19. decembrī, un pa to slīdēt vai spēlēt hokeju un kērlingu varēs līdz pat 28. februārim.

Neitana Filipa parks Toronto, Kanādā

Šis laukums visu gadu piesaista tūristus. Vasarā tā vidū plešas liels baseins, bet ziemā tā vietā smiedami pa ledu traucas slidotāji. Tā ir viena no lietām, kas Toronto ziemā noteikti jāizmēģina.
Ik gadu šī dabīgā ledus arēna darbojas no novembra vidus līdz pat marta vidum. Slidotgribētāji turp var doties ik dienu (arī brīvdienās) no pulksten 10.00 rītā līdz pat 22.00.

Somerseta nams Londonā, Lielbritānijā

Londonā ir vairākas lieliskas slidotavas, tomēr ledus laukums pie Somerseta nama tiek uzskatīts par skaistāko. Tas atrodas laukumā pie neoklasicisma stilā celta iespaidīga nama, aicinot slidotājus dienu un nakti.

Ik vakaru slidotava tiek izgaismota dažādās krāsās, bet svētku noskaņu vairo mūzika. Turpat var nobaudīt lieliskus kokteiļus.

Tā kā šis ir ļoti populārs objekts un izklaides vieta Londonā, iepriekš ieteicams rezervēt ieejas biļeti.

Rido kanāls Otavā, Kanādā

Ja laika apstākļi ir labvēlīgi, ik gadu Rido kanāls Kanādas pilsētā Otavā aizsalst un pārvēršas pasaules lielāko oficiālo dabīgā ledus slidotavu. Kanāls atrodas pašā UNESCO pasaules mantojuma sarakstā iekļautās pilsētas sirdī.

Parasti tā darbojas no janvāra līdz marta sākumam. Slidotava ir 7,8 kilometrus gara. Interesanti, ka sastrēgumu laikā šis ir arī ātrākais ceļš, kā pārvietoties pa pilsētu, un to daudzi izmanto, lai ar slidām ātrāk nokļūtu no viena punkta uz otru.

Ledus sapnis Vīnē, Austrijā

Vīnes ledus sapnis jeb Wiener Eistraum noteikti atbilst savam nosaukumam – slidotava atrodas pie Rātsnama, un tās slidotājiem atvēlētais ceļš vijas caur parku un pastkartei līdzīgo pilsētas centra daļu. Romantiskās gaismiņas, austriešu gardumi, tēja un punšs iepriecinās visus, kas ieradīsies izmēģināt ledu šajā slidotavā.


Decembrī gan šajā vietā ir viens no pasaules skaistākajiem Ziemassvētku tirdziņiem, bet no 21. janvāra slidotava būs atvērta un darbosies līdz pat 6. martam. Vairāk lasiet šeit.

Rokfellera centrs Ņujorkā, ASV

Šī ir viena no Ņujorkas un ASV populārākajām un atpazīstamākajām slidotavām. Vēl viena ļoti zināma Ņujorkas slidotava atrodas Centrālparkā. Tomēr Rokfellera centra slidotava ir kaut kas īpašs, sevišķi Ziemassvētku laikā, kad visapkārt mirdz rotājumu uguntiņas, bet visam pāri slejas milzīgā egle. Ja izbrauksiet ar slidām pa šo slidotavu, gribot negribot, svētku gars būs klāt. Pēc slidošanas var iestiprināties tuvējās kafejnīcās un restorānos: Rock Center Café, The Sea Grill vai Cucina & Co.

Slidotavu ieskauj ikoniski debesskrāpji, ko ikviens ir redzējis neskaitāmās Holivudas filmās. Arī pats ledus laukums ir ļoti skaists un atmiņā paliekošs, tomēr jāpiebilst, ka tā ir visai neliela, salīdzinot ar iepriekš minētajām, – vienlaicīgi tajā var atrasties aptuveni 150 cilvēki.

Baltijas jūra

Ja ziema padevusies barga un sniegs nav uzsnidzis vienlaicīgi ar sala iestāšanos, iespējams, ka Baltijas jūra pārvēršas par milzīgu un izcilu slidotavu. Īpaši bieži šādu superslidotavu var izbaudīt somi, jo pie Helsinkiem Baltijas jūras aizsalšana ir ierasta parādība. Pie šīs ziemeļu pilsētas jūra aizsalst gandrīz katru ziemu un slidotāji vai, sniegotās ziemās, distanču slēpotāji to labprāt izmanto.

Vietas, kur atļauts slidot, Somijas krastos ir pārbaudītas un drošas.

Protams, ir ziemas, kad arī Latvija, īpaši Rīgas jūras līcī iespējams slidot, tomēr tad nepieciešami īpaši piemēroti laika apstākļi, lai ledus nebūtu ļoti grubuļains vai trausls. Ja tā notiek, iespējams traukties ar slidām vairāku kilometru garumā gar krastu un izjust īstu brīvības garšu.

Melnezers jeb Švarczē Šveicē

Melnezers (Schwarzsee) Bernes pievārtē ir vieta, kur ziemā jādodas, ja esat Bernē. Ezers aizsalst un pārvēršas par dabīgu slidotavu gan pilsētniekiem, gan tās viesiem. Tāpat tur ir arī distanču un kalnu slēpošanas trases.

Uz ezera tiek spēlēts arī hokejs un kērlings. Protams, tur ir arī lieliskas ziemas pārgājienu takas.

Ko vēl apskatīt gleznainajā Šveices galvaspilsētā Bernē, lasiet šeit.

Materiāla tapšanā izmantota informācija no Edition.cnn.com, Placestoseeinyourlifetime.com un Telegraph.co.uk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!