Foto: AP/Scanpix
Romantiskajā Mercendarbes muižā 28. septembrī plkst. 14.00 notiks vēl nebijis pasākums – kāzu festivāls.

Festivāla ietvaros notiks semināri, lekcijas un konsultācijas, make – up, frizieru un dejotāju paraugdemonstrējumi, kāzu kūku un vīnu degustācija, apskatei būs pieejami kāzu automobiļi, kāzu dekoratoru un floristu veikumi, redzēsiet kāzu kleitu dažādību, kā arī bārmeņu šovu. Dažādi kāzu pakalpojumu sniedzēji dalīsies savā pieredzē, iepazīstinās ar saviem piedāvājumiem un precēm. Visas dienas garumā norisināsies amatnieku tirdziņš. 

"Par prieku līgavām, kuras jau teikušas "Jā-vārdu", šai dienā dosim iespēju vēlreiz uzvilkt savu kāzu kleitu, make-up speciālistes un frizieres viņas uzposīs, lai dotos uz sarkano paklāju, piedalītos līgavu fotosesijā un vēlreiz nodejotu pirmo kāzu deju," stāsta festivāla organizatori.
Lai gan sarunas par dalībniekiem vēl notiekot, daļa jau ir zināma. Festivālā piedalīsies Aina Poiša, kas stāstīs par laulībām un to kāpēc savas attiecības būtu jāreģistrē oficiāli, folkloras kopa "Putni" iepazīstinās apmeklētājus ar senlatviešu kāzu tradīcijām un stāstīs par mičošanu un tās nozīmi kāzās, bet par muzikālo pavadījumu dienas gaitā rūpēsies Laima Dimanta, Flame & The Rolltons, Ieva Sutugova un citi Latvijā pazīstami un mazāk pazīstami mūziķi. 

Izrādās, ka festivāla organizatores ikdienā pašas saistītas ar kāzu rīkošanu. "Mēs vēlamies pastāstīt cilvēkiem, kas ir kāzas un kas tajās ir nepieciešams. Jo mūsu pieredze rāda, ka cilvēki, gatavojoties savam lielajam dzīves notikumam, bieži nemaz nezina – kas ir kāzas, ko tajās jādara un kur to visu atrast. Lai gan nerādām visu uzreiz pirmajā gadā, tas būs gana labs iesākums," stāsta organizatores, kuras pašas ir no Baldones, tāpēc pirmo festivālu nolemts organizēt Baldonē, Mercendarbes muižā. "Pats svarīgākais šai festivālā ir tas, ka cilvēkiem ir iespēja ne vien atnākt un paskatīties uz pakalpojuma sniedzēju bukletiem, bet rast reālo kontaktu ar pakalpojumu sniedzēju, redzēt viņu reālā darbībā. Tai pašā laikā ļaut arī sajust kāzu atmosfēru un pavadīt jauki dienu ar ģimeni un draugiem."

Biļetes Biļešu servisa kasēs no 10.septembra.

Līgavām pieteikšanās un ieejas kartes: kazufestivals@gmail.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!