Foto: Publicitātes foto
Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs uzsācis dokumentu pieņemšanu tūristu gidu sertifikāta saņemšanai. Pirmajā dienā dokumentus iesnieguši vairāki desmiti gidu, portālu "Delfi" informē biroja pārstāvji.

Pirmajā dokumentu iesniegšanas dienā aktivitāte ir bijusi pietiekami liela - saņemti vairāki desmiti pieteikumu, taču kopējo sertificējamo gidu skaitu esot grūti paredzēt, jo līdz šim nav bijis zināms, cik cilvēku darbojas Rīgā kā tūristu gidi.

"Tas, ka cilvēki ir iesnieguši dokumentus, vēl nenozīmē, ka viņi arī tiks sertificēti pakalpojuma sniegšanai. Mums vēl liels darbs priekšā - tiks sasaukta speciāli izveidota komisija, kas arī izvērtēs, iesniegtos dokumentus un noteiks, kuri ir atbilstoši kandidāti sertifikāta saņemšanai. Domājams, ka februāra vidū varētu tikt izniegti pirmie sertifikāti," skaidro Vita Jermoloviča, RTAB valdes locekle.

Šāda sertifikācija ir nepieciešama, lai apliecinātu tūristu gidu profesionālās zināšanas un nodrošinātu kvalitatīvu informācijas sniegšanu pilsētas apmeklētājiem.

Ar domes lēmumu Rīgā noteiktas sešas zonas, kurās gida pakalpojumus varēs sniegt tikai sertificēti speciālisti - Rīgas vēsturiskais centrs, Ķīpsalas vēsturiskā apbūve, Mežaparks, Brāļu kapi, Ziemeļblāzmas kultūras nama apbūves ansamblis ar parku, kā arī Kalnciema ielas kvartāls.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas pašvaldība sadarbībā ar  Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju un citiem tūrisma nozares pārstāvjiem ir izstrādājuši saistošos noteikumus par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu, kas paredz veikt tūristu gidu sertifikāciju Rīgas pilsētā. Saistošie noteikumi stājās spēkā 2014.gada 1.janvārī, bet aizliegums nesertificētu gidu pakalpojumu sniegšanai noteikumos minētajos objektos stāsies spēkā no 1.aprīļa.

Lai izveidotais sertificēto gidu reģistrs būtu pārskatāms un pieejams ikvienam interesentam, tas tiks ievietots arī portālā www.LiveRiga.com, kurā varēs uzzināt arī, kādās valodās konkrētais gids nodrošina ekskurijas. Tāpat visiem sertificētajiem gidiem tiks izsniegtas atpazīšanas zīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!