Kuram gan nepatīk atpūta? Savs brīdis atelpai un bateriju uzlādēšanai ir nepieciešams gan biroju klerkiem, gan strādniekiem, gan šovbiznesa haizivīm, nemaz nerunājot par uzņēmējiem un politiķiem. Būtiskākā atšķirība ir atpūtas vietas izvēle - lielākoties slavenības izvēlas konkrētus kūrortus, sekojot smalkajās aprindās pieņemtajām "normām un noteikumiem".

Uzzināt, kur atpūšas dažāda kalibra slavenības, ir ne tikai interesanti, bet arī savā ziņā noderīgi, jo ne tikai plašākai publikai zināmas personas vēlas atpūsties no ļaužu pūļiem vai izmēģināt ko jaunu un neparastu, nereti arī "parastie" cilvēki grib izbaudīt, kā dzīvo dižie un vareni.

Lūk, astoņi, slavenību iecienīti ceļojumu galamērķi:


Raksts tapis, apkopojot dažādos ārvalstu medijos un tūrisma ceļvežos publicēto informāciju un slavenību ziņas.

Sentropēza

Sentropēza, šķiet, ir viszināmākais atpūtas kūrorts Eiropā. Popularitāti iemantojis, pateicoties Bridžitai Bardo un filmai "Un Dievs radīja sievieti", kā arī daudzsēriju kinokomēdijai par neapķērīgo Sentropēzas žandarmu, ko tēlojis Luijs De Finess. Sentropēzu kā iedvesmas avotu savā radošajā darbā izmantojuši daudzi: "Pink Floyd", Rikijs Mārtins, Rianna, "Army of Lovers" u.c.

Sentropēzas patiesā seja - dārgi (ļoti dārgi) naktsklubi, restorāni, viesnīcas un pludmales. Lielākā daļa slavenību te ierodas ar savām vai īrētām jahtām, uz kurām ballējas un sauļojas, bet pa vakariem dodas uz citu zvaigžņu rīkotajiem burziņiem, kas notiek uz tām pašām jahtām. Šo kūrortu vairāk iecienījušas Eiropas izcelsmes "zvaigznes" - te mēdz "grozīties" Eltons Džons, Stings, Laiems Galahers, Valentino un Armani.

Kas atpūšas? Džeks Nikolsons, Šons Kombs, Eltons Džons, Lara Flinna Boila, Elizabete Hērlija, Pamela Andersone, Brūss Viliss, Valentino u.c.

Bali

Bali tūrisms sāka attīstīties pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados. Sākotnēji te brauca tikai hipiji, kuriem nerūpēja tas, ka uz salas nav viesnīcu, bet infrastruktūra, maigi izsakoties, nav tā labākā. Salas "lielie un varenie" gan ātri aptvēra, ka no pēkšņā ceļotāju uzplūda var kaut kas sanākt, un, pieliekot ne mazums pūļu, darīja visu iespējamo, lai Bali kļūtu par tādu, kāda tā ir pašlaik.

Galvenā tūristu zona izvietota salas dienvidos, kur atrodas gan valsts galvaspilsēta Depansāra, gan lielākā daļa kūrortu. Tiem, kam patīk ballēties, jādodas uz Kutu, bet tiem, kas vēlas redzēt, kā atpūšas bagātie un varenie, jāapmetas Nusa Dua, kas ir modīgākais salas kūrorts ar visvairāk luksa viesnīcām, rēķinot pēc platības. Jāņem vērā, ka transports kūrortā ir ierobežots, vietējie iedzīvotāji te netiek ielaisti, nenotiek arī nekāda tirdzniecība uz ielām. Tā vietā te regulāri sabrauc politiķi, lai apspriestu cilvēces likteni, kā arī šovbiznesa zvaigznes, lai romantiskā noskaņā pavadītu brīvdienas.

Kas atpūšas? Bobijs Brauns, Klaudija Šīfere, Sindija Krauforde, Džūlija Robertsa, Havjērs Bardems, Britnija Spīrsa, Deivids Bekhems, Selēna Gomesa, Džastins Bīvers, Parisa Hiltone.

Sidneja

Foto: AFP/Scanpix

Austrālija neapšaubāmi ir neskaitāmu cilvēku sapņu zeme, kuru apceļot ne visiem izdodas, ceļš ir tāls un dārgs. Tādēļ lielākoties te atpūšas tās slavenības, kas kaut kādā mērā ir saistītas ar zaļo kontinentu. Populārākā izvēle - Bondaibīča (Bon dai - "vilnis, kas sašķīst pret klintīm") Sidnejas dienvidos.

Ja slavenības neredz pludmalē, tās vienmēr var meklēt citur. Piemēram, bārā "Icebergs", ko iecienījis Džeks Nikolsons, Porcija de Rosi un Nikola Kidmena, vai uz Hārborbridža tilta, kur paparaci nofotografējuši Džastinu Timberleiku, Kailiju Minogu, Kameroni Diazu un princi Hariju. Līdz šai populārajai vietai savulaik nav ticis Pīrss Brosnans - aktieris bijis tik piedzēries, ka policija neesot riskējusi bijušo "Džeimsu Bondu" laist uz tilta.

Kas atpūšas? Nikola Ričija, Parisa Hiltone, Hjū Džekmens, Kianu Rīvs, Rasels Krovs, Natālija Imbruglija, Džons Malkovičs, Klēra Deinsa.

Senbartelmī

Senbartelmī ir Francijas aizjūras teritorija, kas ir arī viens no Kristofora Kolumba atklājumiem pirms 500 gadiem. Kopš tā laika sala piesaista tikai bagātus un ietekmīgus ļaudis - sākotnēji Senbartelmī bija pirātu apmetne un tiek uzskatīts, ka tieši te viņi aprakuši savus vērtīgos laupījumus. Gāja gadi un uz salas ieradās zviedri, pārvēršot zemi par galveno reģiona tirdzniecības vietu.

20. gadsimta vidū nekustamo īpašumu uz salas iegādājās Deivids Rokfellers, radot neticamu lavīnas efektu, jo viņa piemēram sekoja citi. Pirms četriem gadiem, iztērējot 90 miljonus dolāru, zemes gabalu Senbartelmī iegādājies arī krievu oligarhs Romāns Abramovičs, kopš tā laika regulāri rīkojot te Jaungada ballītes, pulcējot neskaitāmas slavenības, ieskaitot Marku Džeikobu, Džonu Bon Džovi, Hariju Vainšteinu, Rūpertu Mērdoku un Džordžu Lūkasu.

Kas atpūšas? Jau-Z un Bejonsa, Deivids un Viktorija Bekhemi, Stings, Vils Smits, Denzels Vašingtons, Breds Pits, Selīna Diona, Džonijs Deps, Opra Vinfreja, princis Čārlzs, Naomi Kempbela.

Kabosanlukasa

Meksikāņu kūrortpilsēta Kabosanlukasa bagāto un slaveno uzmanību piesaistījusi jau pirms pusgadsimta - uz tolaik mazo ciematiņu regulāri brauca Džons Veins, Ernests Hemingvejs un Žaks Īvs Kusto. Tieši šie vīri "iemina" tūristu taku uz Kabosanlukasu, jo, sekojot viņu piemēram, ciematiņu sāka apmeklēt aizvien vairāk dažāda mēroga zvaigznes.

Galu galā, sākoties 21. gadsimtam, Kabosanlukasu var saukt par sava veida Holivudas "vasarnīcu ciematu" - amerikāņi ir izpirkuši gandrīz visu zemi, sabūvējuši viesnīcas un golfa laukumus, radot sev tīkamu vidi brīvdienu atpūtai.

Kūrortu ļoti iecienījis Džordžs Klūnijs, kurš kopā ar draudzeni Steisiju Kibleri te sagaidīja arī 2012. gadu. Kabonsanlukasu par labu ballīšu vietu atzinušas arī māsas Kardašjanas un Parisa Hiltone.

Kas atpūšas? Dastins Hofmans, Sjenna Millere, Keita Hadsone, Heidija Klūma, Dženifera Anistone, Gvineta Paltrova, Džordžs Klūnijs, Tara Rīda, Šons Kombs, Keita Bekinseila, Opra Vinfrija, Hjū Džekmens, Selīna Diona, Leonardo di Kaprio, Džons Travolta.

Maldīvu salas


Maldīvu salas - tā ir gandrīz 1200 salu grupa, kas izvietojusies Indijas okeānā uz dienvidiem no Indijas. Lielākā daļa no tām ir neapdzīvotas, civilizācija skārusi vien 200 salas, uz 90 no tām atrodas lielie kūrortu centri.

Sistēma Maldīvās ir pavisam vienkārša: viena viesnīca - viena sala (atsevišķos gadījumos arī dažas kaimiņu salas). Tādēļ, pirms izvēlēties viesnīcu, jāsaprot, kāds ir Maldīvu apmeklējuma mērķis. Ja plāns ir neviena netraucētam gulšņāt smiltīs, jāizvēlas viesnīca, kurā villas izvietotas savrupi vai pat uz citām salām. Daivingam un burāšanai labāk izvēlēties viesnīcu, kas atrodas līdzās koraļļu rifiem vai lielajai lagūnai.

Maldīvas ir vieta, kuru daudzas Eiropas un ASV mēroga slavenības izvēlas Jaunā gada un Ziemassvētku svinēšanai, savukārt Bolivudas zvaigznes te svin kāzas.

Kas atpūšas? Eva Longorija, Penelopa Krusa, Džūda Lovs, Krištianu Ronaldu, Keita Mosa, Jay-Z un Bejonsa.

Bora Bora

Salu ieskauj rifi, kas pilda dabisko viļņu lauzēju lomu, te nav neviena cilvēkam bīstama dzīvnieka, tāpat te neatrast kukaiņus (pat odus ne!), tādēļ, lai dotos uz Bora Bora, nav nepieciešamas speciālas vakcīnas vai īpaši drošības pasākumi.

Salu kā atpūtas vietu īpaši iecienījis slavenais pārītis - Nikola Kidmena un Kīts Urbans. Tieši te viņi pavadīja savu medusmēnesi, un laiku pa laikam atgriežas, lai uzkrātu spēkus un atpūstos no ļaužu pūļiem un uzmācīgiem paparaci.

Kas atpūšas? Nikola Kidmena un Kīts Urbans, Šarlīze Terona, Šārona Stouna, Mega Raiena, Čārlijs Šīns, Rods Stjuarts, Ringo Stārs.

Komo ezers

Foto: AP/Scanpix

Komo ezera piekrastē atrodas arī Džordža Klūnija villa (attēlā), kur aktieris mēdz atpūsties draugu lokā. Jāpiezīmē, ka atpūtu pie Komo ezera nekādi nevar saukt par skaļu - te nav jauniešu masu un trokšņainu ballīšu, tā vietā ir makšķerēšana, daivings un mierīga apkārtējās vides baudīšana.

Kas atpūšas? Džordžs Klūnijs, Mets Deimons, Madonna, Als Pačino.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!