Ir pagājusi jaunā mācību gada pirmā nedēļa, tāpēc laiks kārtīgi atpūsties. Šīs brīvdienas piedāvā "odziņas" gan mākslas mīļotājiem, gan aktīvās atpūtas cienītājiem, gan tiem, kuri brīvdienās mīl apceļot Latviju. Bet svētdienu noteikti pavadiet kopā ar ģimeni, suminot tētus Tēvu dienā!

Nedēļas nogales lielākie notikumi Rīgā ir starptautiskā pārtikas izstāde "Riga Food 2013" Ķīpsalā un mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts". Sestdien var apmeklēt jau ierasto Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirdziņu, kur "Baltās nakts" ietvaros notiks arī pasākums "Vēlmju aka" ar multimediju mākslinieku performancēm un līdzdarbošanās iespējām.

Latvijas Dabas muzejā līdz svētdienai, 8.septembrim var apskatīt krāšņu tradicionālo dāliju izstādi, kurā apmeklētājus priecēs 500 dažādu dāliju šķirnes. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja tikties ar pazīstamākajiem dāliju audzēšanas ekspertiem, uzzināt interesantus faktus par viņu pieredzi un nozares sasniegumiem, kā arī gūt praktiskus dārzkopju padomus.

Kinogalerijā "K.Suns" un Liepājā līdz 8.septembrim norisinās Baltijas jūras dokumentālo filmu forums "Vairāk nekā sapnis".  Programmā iekļautas desmit pēdējo gadu ievērojamākās dokumentālās filmas, būs iespēja tikties arī ar filmu veidotājiem.

Aizputes novadā sestdien, 7.septembrī notiks Kazdangas pils parka svētki ar amatnieku tirdziņu, floristikas konkursu, trušu izstādi, velo orientēšanās plezīru, fotokonkursa izstādi, bērnu atrakcijām, radošajām darbnīcām, spēkavīru sacensībām, teātra uzvedumiem, dzejas lasījumiem, Nika Matvejeva koncertu, salūtu un balli.

Ogrē norisināsies pasākums makšņerniekiem "Plaudis 2013", kuru vadīs Māris Olte. Būs labākā loma sacensības, zivju zupas vārīšana, diskusijas, izklaides bērniem un latviskā tradīcijā ieturēta sadziedāšanas un sadancošanās.

Alūksnē Baltijas vienīgajam vispārējās lietošanas šaursliežu dzelzceļa bānītim tiks svinēta 110 gadu jubileja. Gulbenes-Alūksnes bānītim par godu sastādīta vesela svētku programma - visas dienas garumā Alūksnes dzelzceļa stacijas apkārtnē notiks dažādas jautras un atraktīvas izdarības, sākot no bānīša sagaidīšanas ceremonijas un beidzot ar gaviļniekam veltītu balli.

Arī Stāmerienas stacijas apkaimē norisināsies pasākumi bānīša cildināšanai. Notiks skrējiens apkārt Stāmerienas ezeram, uzstāsies Rīgas cirka mākslinieki, flamenko dejotāji, bet vakarā būs diskotēka bērniem un zaļumballe ar grupu "Brālīši". Pasākuma programma vainagosies ar svētku uguņošanu plkst. 22.00.

Jelgavā līdz 1.oktobrim turpinās akcija "Garšas tūre Jelgavā", bet sestdien 7.septembrī Raiņa parkā notiks Metāla svētki - izglītojošs un izklaidējošs pasākums, kurā varēs baudīt gan mākslu un kultūru, gan iepazīties ar izglītības, karjeras un darba iespējām metālapstrādes nozarē. Pasākums noslēgsies ar tematisku - metāla mūzikas koncertu.

7.septembrī Jēkabpilī aktīvās atpūtas cienītāji tiek gaidīti uz velo krosu un tautas skrējienu "Apkārt Radžu ūdenskrātuvei". Pasākums sāksies ar makšķerēšanas un spiningošanas sacensībām, vēlāk tiks dots starts skrējējiem, nūjotājiem un velosipēdistiem. Pasākuma dalībnieki tiks cienāti ar spēkus atjaunojošu biezputru.

Svētdien, 8.septembrī Cēsu Rožu laukumā tiks svinēti ģimenes svētki - Tēva diena. Svinībās varēs piedalīties radošajās darbnīcās, dejās, rotaļās un dziesmās. Notiks teātra spēlēšana un ģimenes tēvu cildināšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!