Rundāles pilī šajā sestdienā ikvienam būs iespēja ceļot laikā un senās baroka pils atmosfērā baudīt viduslaiku, renesanses, baroka un klasicisma mūziku un kultūru.

13. jūlijā Rundāles pils dārzā notiks ikgadējais senās mūzikas festivāls. Pasākumu programma sāksies jau pulksten 15:00 Rundāles pils Baltajā zālē ar īpašu uzvedumu bērniem "Pasaka par kurpnieksievu un zelta kurpēm". Jau stundu pirms koncertuzveduma, pulksten 14:00, jaunākie festivāla apmeklētāji varēs doties apslēptās mantas meklējumos pils tuvumā, kā arī iejusties prinču un princešu ādā, grimējoties un veidojot frizūras pie Birutas Mageles starptautiskās stilistu skolas audzēkņiem.

Pulksten 18:00 Rundāles pils Baltajā zālē notiks baroka orķestra Collegium Musicum Rīga koncerts, kurā varēs baudīt vācu komponistu baroka mūzikas programmu. Savukārt pulksten 20:00 Baltajā zālē izskanēs itāļu baroka mūzikas šedevri, ko spēlēs izcilais itāļu baroka vijolnieks Enriko Onorfi.

Festivāla muzikālā programma noslēgsies pulksten 22:00 Rundāles pils dārzā. Rožu smaržas un siltā vasaras nakts gaisa ielenkumā varēs baudīt orķestra Kremerata Baltica spēlētos baroka un klasicisma skaņdarbus. Koncertā uzstāsies arī itāļu čella profesionālis Mario Brunello, kas šajā festivālā viesojās arī pagājušajā gadā.

Jūlijs ir arī rožu ziedēšanas kulminācijas mēnesis, tādēļ šis ir viens no labākajiem brīžiem Rundāles pils apmeklējumam. Senās mūzikas festivālā varēs vērot seno laiku mūzikas instrumentus un krāšņos tērpus, kas ļaus pilnībā izbaudīt to atmosfēru, kas Rundālē valdīja pirms vairākiem gadsimtiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!