Foto: Publicitātes foto

Maijs izsenis asociējas ar ceriņiem un to apbrīnošanu. Dobele šajā ziņā var īpaši lepoties, jo burvīgie ceriņi šeit aug kuplā skaitā un tam par godu tiek rīkoti Ceriņu svētki, un arī šis gads nav izņēmums. Maija pēdējā nedēļas nogale Dobelē tiek atzīmēta ceriņu noskaņā ar koncertiem un ceriņu izzināšanu.

Dobeles viesiem pavasara ziedoņa laikā ir pasakaina iespēja izstaigāt takas vienā no lielākajiem ceriņu dārziem Eiropā. Lai arī pavasaris šogad ir īpaši kaprīzs, ceriņi maija mēnesī Dobelē zied kā allaž. Agrākās ceriņu šķirnes ir pašā plaukumā, vēlākas nedaudz aizkavējušās, taču nedēļas nogalē gaidāms vēl košāks ceriņu ziedonis, ''Tavs Dārzs'' pastāstīja Dobeles novada tūrisma informācijas centra vadītāja Anita Banziņa.

Labāko Latvijas mūziķu un solistu izpildīti operu skaņdarbi apvienojumā ar ziedošu ceriņu smaržu piedāvā neaizmirstamu pasākumu. Šogad svētki ir īpaši ar to, ka Dobeles pilsētai aprit 100 gadi. Līdz pat 28. maija pievakarei gan pilsētas centrā, gan Ķestermeža estrādē, gan Dobeles Ceriņu dārzā notiek dažādi pasākumi bērniem un pieaugušajiem. Vairāk ar svētku programmu var iepazīties šeit.

Ja svētku noskaņas vadīts esi jau parūpējies par ceriņu klātbūtni mājās, iepazīsties ar šiem padomiem, kas palīdzēs tos saglabāt vāzē pēc iespējas ilgāk.

Foto no ceriņu ziedošā dārza Dobelē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!