Foto: Shutterstock
Aprīļa beigas un maija sagaidīšana ir dārza darbiem ražīgs laiks. Tā kā šonedēļ divas dienas ir sēšanai un stādīšanai nelabvēlīgas, atlikušajās jāpagūst viss izdarīt ar uzviju.

24.–25. aprīlis

Lapu dienas. Sēj lapu dārzeņus, salātus, spinātus, skābenes, piķē un pārstāda jau agrāk sētos dārzeņus. Sēj stādiem kāpostus, izstāda uz lauka agrai ražai paredzētos dēstus. Stāda kokus un krūmus. Sēj zāli. Laista un mēslo telpaugus. Laista pavasarī iestādītos kokus un krūmus un siltumnīcā augošos augus.

Foto: Shutterstock

26.–27. aprīlis

Sēšanai un stādīšanai nelabvēlīgas dienas. Apstrādā zemi, ravē. Sakārto dārzkopības inventāru un būves.

28.–29. aprīlis

Foto: Shutterstock

Sakņu dienas. Apstrādā zemi. Pārjauc un sakārto komposta kaudzes. Stāda kartupeļus, vasaras ķiplokus, sīpolus, topinambūrus, mārrutkus. Sēj redīsus, pastinakus, melnsaknes, burkānus, bietes, kāļus, rāceņus, turnepšus agrai ražai. Stāda kokus un krūmus.

30. aprīlis – 1. maijs

Foto: Shutterstock

Ziedu dienas. Sēj un stāda vasaras puķes dobēs, kastēs, podos un toveros. Jānovērtē iespēja pasargāt šos stādījumus no salnām, kas vēl iespējamas. No salnām var ciest samtenes, pelargonijas un petūnijas.

Stāda vasaras sīpolpuķes un dālijas, ziemcietes, ziedošos dekoratīvos krūmus un vīteņaugus. Vāc tējām pavasara ārstniecības augus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!