Foto: Shutterstock
Dārza darbiem aktualizējoties, gluži kā tas ir garderobē, arī dārzā gribas ieviest kaut ko jaunu. Vieniem pietiek ar kādu apstādījumu, cits kāro pēc jaunas vai uzfrišinātas siltumnīcas. Ja meklē iedvesmu siltumnīcas izveidei un piemērus, kā citi radījuši savu mazo oranžēriju, aplūko fotogaleriju.

Vieni siltumnīcas būvēšanai pievērsušies gaužām vienkārši – pietiek ar dažiem koka dēlīšiem un plēvi, lai būtu, kur audzēt siltumprasīgos augus, citi radījuši gluži vai piemājas stikla pili. Bet vēl kāds lietderīgi izmantojis vecos logus. Starp citu, vērtīgus padomus materiālu izvēlē un darba procesam par siltumnīcas būvēšanu pašu spēkiem atradīsi šeit.

No idejām var smelties kaut vai to, ka siltumnīcu iekšpusē var izveidot kastes augstāk par zemi, tādā veidā būs mazāk jāravē, iestādītie augi būs vieglāk aizsniedzami un arī izskatīsies daudz kārtīgāks apstādījums zem jumta.

Varam lepoties ar vērienīgu stikla pili arī Latvijā, kas vairs gan netiek izmantota tieši augu audzēšanai, bet gan skaistu notikumu svinēšanai. Par siltumnīcās pārvērtībām Valmieras pusē lasi šeit.

Foto iedvesmai:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!