Foto: Shutterstock
Ja ir nepieciešamība pēc tīrīšanas līdzekļu papildinājuma, pagatavo to pats no teju katram pieejamām sastāvdaļām, un pēcāk izmanto kaļķakmens nogulšņu nomazgāšanai, stiklu spodrināšanai un citu virsmu tīrīšanai.

Viss, kas tev vajadzīgs līdzekļa pagatavošanai, ir:

  • Citronu mizas (var izmantot arī apelsīnus vai citu citrusaugļu mizas);
  • Galda etiķis;
  • Burka.

Iepriekš rūpīgi nomizo citrusu mizas – centies nomizot pēc iespējas mazāk augļu mīkstuma. Mizas liek burkā, pārlej ar etiķi, lai tas pilnībā nosedz mizas. Ja vēlas, papildu aromātam var burkas saturam pievienot arī timiāna vai lavandas zariņu. Burku noliek tumšā, vēsā vietā uz 24 stundām ievilkties, uzliekot burkai vāku, lai neizdalās aromāts.

Pēc nostādināšanas iegūsi koncentrētu līdzekli, ko ieteicams katru reizi atšķaidīt ar ūdeni vienādās proporcijās (1:1). Pilda šķidrumu pudelē (bez mizām). Ja vēlas, var uzreiz iepildīt šo koncentrātu pudelē ar pulverizatoru, pievienojot tikpat daudz ūdens.

Atceries, ka līdzeklis pirms katras lietošanas rūpīgi jāsakrata.

Ar pagatavoto līdzekli vari mazgāt stikla virsmas, spoguļus, efektīvi nomazgāt kaļķakmens nogulsnes dušas kabīnē, vannā, trauku mašīnā. ''One Good Thing by Jillee'' iesaka arī līdzekli izmantot netīro krūzīšu mazgāšanā, kam grūti nomazgājamus traipus atstājusi melnā tēja vai kafija, tāpat līdzeklis esot labs preparāts kaitēkļu iznīcināšanai mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!