Foto: Shutterstock
It kā jau nav labi apkrauties ar daudz mantām mājās, tomēr, ja tās ir pārdomātas lietas un ikdienā tiek pielietotas, nevar teikt, ka tas nav vajadzīgs. Taču jābūt mājās arī kādai skaistumlietiņai, kas vairāk kalpo acu priekam. ''Tava Māja'' piedāvā apkopojumu ar skaistiem traukiem, kas pelnījuši vietu mājās gan praktiskumam, gan vienkārši skaistumam.

Kūciņu šķīvis

Vienalga, esi tu kaislīgs saldummīlis vai tie nemēdz mājās ilgi glabāties, pēdējā laika aktuālo trauku – kūku šķīvi divos vai trīs stāvos – būtu vērts iegādāties. Pirmkārt, jau tāpēc, ka tas tik tiešām ir ļoti gaumīgs un praktisks stends, kā uzglabāt un pasniegt dažādas mini kūciņas un saldumus, otrkārt, arī tāpēc, ka tas var kalpot citiem nolūkiem.

Tas nekas, ka statīvs paredzēts saldumiem, uz tā var likt arī augļus, riekstiņus, dekoratīvus elementus. Redzēts, ka citi šo kūku stendu izmanto rotaslietu glabāšanai, visus smalkos auskariņus liekot augšējā šķīvītī, bet apakšā – ķēdītes, gredzenus un citas skaistumlietas.

Lielais, servējamais šķīvis

Ja maltītes servēšanas šķīvjiem ieteicams būt vienādas krāsas, lai galda klājums nebūtu raibs, tad kādu lielo šķīvi, uz kā izkārtot salātus, izlikt uzkodas vai citu ēdienu, gan var atļauties raibāku, cakaināku vai atšķirīgāku no pārējiem traukiem.

Šķīvim jābūt tādam, lai tas pats par sevi jau būtu gana grezns un pat bez ēdiena izskatītos labi galda vidū, piemēram, no koka, kas reizē var būt arī kā paplāte.

Deserta trauki

Var jau, protams, saldējumu, krēmus un citus desertus pasniegt krūzītēs vai bļodiņās, bet saldais noteikti garšos daudz labāk, ja pasniegsi tos īpašos deserta trauciņos.

A photo posted by Bowl A Kiss😘 (@bowlakiss) on Jul 28, 2016 at 2:10am PDT

Kūkas statīvs

Ja esi starp tiem, kas diezgan bieži labprāt cep kūkas, gaidot ciemiņus vai vienkārši tāpat, lutinot ģimeni nedēļas nogalēs, kūkas šķīvim būtu jāierindojas starp vajadzīgajiem traukiem.

A photo posted by Cindy Long (@diybeautify) on Jul 25, 2016 at 5:57am PDT

Šāds trauks labi noderēs visās svētku reizēs, pasniedzot kūkas, tartes, kēksus, eklērus, vēja kūkas vai citus mazākus saldumus, ko arī var salikt uz servējamās daļas. Šādi šķīvji pieejami visās iespējamās krāsās, apdrukāti, mākslinieciski apzīmēti, raibi, cakaini, ar maliņām un bez – gaumes jautājums, tomēr ar klasisku, baltu šķīvi uz kājas nekad nebūs nošauts greizi.

Uzkodu plate

Lai reizēs, kad atnāk ciemiņi, uzkodu plate nebūtu jātaisa uz parastajiem ēšanas šķīvjiem, nodrošinies ar speciālu paplāti vai vairākiem maziem trauciņiem, kas eleganti palīdzēs pasniegt dažādas uzkodas.

A photo posted by Sarah (@mirelessarah) on Jun 18, 2016 at 1:30pm PDT

Tie var būt vairāki mazāki trauciņi vai dēlītis ar iedobītēm, lai marināde nelīst uz galda. Ja ar šādu papildinājumu papildināsi trauku plauktu, pielietojumu tam noteikti atradīsi.

Tējas servīze ciemiņiem

Lai ikdienas mazie prieciņi atšķirtos no svētkiem, kāda krūzīšu servīze ar kanniņu nenāktu par ļaunu, ko izcelt no plauktiem svinīgākos brīžos. Tējas un kafijas dzeršanas rituāls iegūs pavisam citu noskaņu. Kāpēc gan liegt šo prieku?

Paplāte

Lai gan šis īsti neiekļaujas pie traukiem, elegantai paplātei katrs mājās atradīs kādu pielietojumu. Pasniegt brokastis gultā, aiznest vienlaicīgi vairākus traukus uz citu istabu, nolikt kafijas tasi un brokastu šķīvi uz tā un iznest uz balkona vai baudīšanai dārzā.

Paplāte noderēs itin bieži, ja vien tā nebūs paslēpta dziļos plauktos, turklāt, pat tad, ja netiek pielietota, izmanto dekoru izkārtošanai, piemēram, ar puķu vāzi, grāmatām vai noliec to koridorī uz kumodes un glabā tur atslēgas, telefonu, maku un citus niekus.

A photo posted by Jen (@nutcaseinpoint) on Jul 27, 2016 at 1:47pm PDT

Kupola trauki

Pēdējā laikā arvien biežāk trauku un dažādu mājlietu veikalos var atrast stikla kupola formas traukus, kur veidot dekoratīvas kompozīcijas ar sukulentiem, izlikt mākslīgos ziedus vai veidot citas kompozīcijas.

Eleganti papildināt skaistumstūrīšus ar svecēm var arī ar stikla kupoliem. Liec tos uz koka bluķīšiem, šķīvīša, lai kukaiņi neapēd gardumus vai vienkārši uz paplātes, zem tā paliekot kādu ziedu kompozīciju.

A photo posted by Cocoon (@cocoongeneva) on Jul 12, 2016 at 6:53pm PDT

Burciņu trauki

Burciņu pielietojums kā traukiem patiesībā ir ne vien stilīgs, bet arī praktisks. Bez klasiskā veida, dzerot no tā smūtijus un kokteiļus, tanī var pasniegt kārtainos desertus, salātus un citus labumus.

A photo posted by Orca Cool.nl (@orcacool) on Jul 27, 2016 at 11:41pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!