Foto: Shutterstock
Tiem, kuriem ir iespēja izpausties ar interjera veidošanu un noskaņas radīšanu lauku mājā, nudien ir paveicies. Radošais process iedvesmo un rada gandarījumu, it īpaši tad, ja noskatītā ideja īstenota vēl labāk. Tieši tāpēc, plānojot vai meklējot iedvesmu sava lauku īpašuma uzfrišināšanai, ''Tava Māja'' piedāvā dažādas tīmeklī atrastas pērles jeb gaumīgas idejas.

Parādes durvis, fasādes noformējums un logi viennozīmīgi ir mājokļa vizītkarte. Pat visskaistāk uzbūvētā vai atjaunotā lauku māja neizskatīsies līdz galam pabeigta, ja tai nebūs kāds puķu apstādījums zem logiem, soliņš vai kaut interesanta pastkastīte pie durvīm.

A photo posted by Lise Mette (@lisemettesol) on Jun 25, 2016 at 1:25am PDT

Nav jābūt smalkākajam un dārgākajam šūpuļtīklam uz terases vai dizainera veidotam krēslam, arī pašu spēkiem var radīt oriģinālas lietas, piemēram, veco soliņu papildinot ar mīkstiem, dekoratīviem spilveniem, iegūsi mājīgu vietiņu, kur pasēdēt, saulrietu vērojot.

A photo posted by Christina (@rusticthrift) on Jun 25, 2016 at 11:33am PDT

Runājot par soliņiem, īstenošanas vērta ir arī šī ideja, kur izmantoti mīkstie krēslu paliktņi ērtākai sēdēšanai. Piesieti vai pieskavoti pie soliņa, tie ļoti gaumīgi papildinās pat visvecāko un visnobružātāko dārza mēbeli.

A photo posted by Sofie Fink (@poderuzzo) on Jun 25, 2016 at 6:58am PDT

Lauku māja tāpat nav iedomājama bez puķēm. Lielās dobes ir viens, bet iekarināmie puķu podi vai kastes uz palodzēm kaut kas cits. Skaisti izskatīsies, ja ierasto puķu kastu vietā izmantosi grozus vai koka kastes, iestādot krāšņi ziedošas vasaras puķes.

Iekarināmie puķu podi labi izskatīsies uz terases vai pie parādes durvīm.

A photo posted by Ellinor 🍍 (@ellinorannaax) on Jun 25, 2016 at 8:51am PDT

Ja netīk doma par puķu kastēm, groziem vai citiem iekārtajiem risinājumiem, zem logiem veido dobi ar kāpelējošiem vai augstiem augiem.

A photo posted by Rock Horjus (@rock_horjus) on Jun 25, 2016 at 5:48am PDT

Ja pagalmā ir lapene, var radoši izpausties tās dekorēšanā. Mīksts klubkrēsls, puķu podi uz logiem un grīdas, spilveniem izklāts stūrītis vai kāds mīkstais sēžammaiss ir tikai dažas no idejām.

Lauku māja iegūs papildu šarmu, ja izveidosi alternatīvu roku mazgāšanas stūrīti. Izmanto emaljētu bļodu, nelielu šķīvīti ar ziepju gabaliņu, blakus noliec kanniņu ar ūdeni un līdzās pakarini skaistu lina dvielīti. Ideāls risinājums, ja laukos ir sausā tualete vai gribas izveidot vietu, kur nomazgāt rokas pēc dārza darbiem.

A photo posted by Mackenzie Wade (@stillstone) on Jun 18, 2016 at 12:50pm PDT

Vai tās būtu lapenes vai parādes durvis, vasaras karstākajās dienās tās gribam turēt atvērtas, bet, lai nesalidotu nevēlami viesi, iekarini gaisīgus aizkariņus kā aizsegu, kas reizē kalpos dekoratīviem nolūkiem.

A photo posted by NostalgiMarie (@nostalgimarie) on Jun 25, 2016 at 8:54am PDT

Ja sanācis no atvaļinājuma ceļojuma atvest skaistus jūras izskalotus zarus vai kokus, tos var izmantot šādam nolūkam. Piestiprini tos gareniski pie parādes durvīm vai kur citur pie fasādes, un katrā sezonā papildini ar pieskaņotiem dekoriem. Vasarā tie var būt akmentiņi, kas apgleznoti un izskatās pēc putniņiem.

A photo posted by @fialka0504 on Jun 24, 2016 at 9:40pm PDT

Protams, kas gan tā būtu par terasi bez omulīga šūpuļkrēsla? Šādai ekstrai nudien vērts atrast vietu. Ja nav terases, iekar to kādā kokā vai starp tiem.

A photo posted by @zittyzen on Jun 24, 2016 at 11:29am PDT

Itin gaumīga var šķist arī šī ideja ar velosipēda imitāciju, kur atvēlēta pat vieta puķu izlikšanai.

A photo posted by Selda İşim (@luxselda) on Jun 23, 2016 at 3:48pm PDT

Lauku mājai neiztrūkstoša sastāvdaļa ir dabas un dzīvo būtņu klātesamība, tāpēc parūpējies par omulīgu mājvietu čivinātājiem.

A photo posted by @fialka0504 on Jun 23, 2016 at 10:30am PDT

Stilīgam un oriģinālam noformējumam dažreiz patiesi nevajag daudz. Pietiks ar krāsu un otu, lai var pārkrāsot loga rāmjus, un māja jau izskatīsies pavisam citādāk.

Stiklotā terase ir īsta paradīze, te var izpausties dekorēšanā pēc sirds patikas. Augu nekad nebūs par daudz, bet ērtas mēbeles laiskai atpūtai ir teju neatņemama sastāvdaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!