3 lietas, kas tev jāpatur prātā, pirms ņem ātro kredītu
Foto: Publicitātes attēls

Finansiālas problēmas var piemeklēt ikvienu no mums. To nevar paredzēt, bet var būt tam gatavs. Lai atrisinātu nelielas finansiālas problēmas, ir iespēja saņemt ātro kredītu. Tā ir ātra un vienkārša iespēja kā saņemt naudu savā bankas kontā. Tomēr ir jāņem vērā vairākas lietas pirms esi izlēmis pieteikties, lai saņemtu ātro kredītu. Ātrais kredīts tāpat kā citi kredīti ir kredītsaistības, kuras uzliek noteiktus pienākumus un atbildību abām līguma noteiktajām pusēm.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Pirms aizņemties no kreditora, ir, pirmkārt, jāizvērtē savas iespējas atmaksāt saņemto ātro kredītu. Piesakoties ātrajam kredītam, aizdevējs izvērtēs klienta maksātspēju, bet tomēr pašam klientam ir jāizvērtē savi ienākumi un izdevumi. Jo izvērtēt ienākumus ir viena lieta, bet izvērtēt savus izdevumus var tikai pats klients. Neatmaksājot ātro kredītu laikā, var tikt piemēroti soda procenti, kas palielinās atmaksājamo summu. Kā arī, ja nav iespējas atmaksāt laikā saņemto ātro kredītu, tad var veikt termiņa pagarinājumu, kas arī būs kā papildus izmaksas.

Kavētie maksājumi un neatmaksāti ātrie kredīti var radīt negatīvu kredītvēsturi. Otra lieta, kura ir jāpatur prātā ir kredītvēsture, jo tā parāda visas darbības, kas saistītas ar kredītu atmaksu vai neatmaksāšanu. Ja esi laicīgi sedzis savas kredītsaistības un ievērojis līguma nosacījumus, tad kredītvēsture būs pozitīva, bet, ja esi kavējis atmaksu vai neatmaksājis saņemto kredītu, tad vari būt melnajā sarakstā ar negatīvu kredītvēsturi. Ātrie kredīti ir ātrs risinājums un, ja liekas, ka nekas lielāks nebūs vajadzīgs, tad vēlāk var nožēlot savu izvēli par negatīvas kredītvēstures izveidošanu. Vēlāk var būt nepieciešamība iegādāties mājokli vai mašīnu ar kredīta palīdzību un šādā gadījumā nepieciešamais kredīts var tikt atteikts. Kredītvēsture būs redzama visu mūžu, un ieraksti netiek dzēsti, tādēļ ir jāizvērtē kādu kredītvēsturi vēlas veidot.

Treškārt ir jāiepazīstas ar visiem līguma nosacījumiem. Katram aizdevējam ir savi nosacījumi un līguma noteikumi. Pirms slēgt līgumu, noteikti ar tiem ir jāiepazīstas un jāizvērtē vai šādus līguma nosacījumus ir iespējams izpildīt un ir pieņemami. Līguma nosacījumos būs noteikts personas vecuma ierobežojums. Parasti aizdevēji izvēlas izsniegt ātro kredītu personām vecumā no 20 vai 21 gadu vecuma, bet ir iespēja atrast aizdevējus, kuri piedāvā arī no 18 gadu vecuma. Tiek uzskatīts, ka jaunieši vecumā līdz 20 gadiem nav uzsākuši pastāvīgas dzīves gaitas un lielākoties vēl atrodas vecāku aizbildniecībā un tādēļ ātrais kredīts nav nepieciešams.

Lai saņemtu ātro kredītu personai ir jābūt pastāvīgam Latvijas valsts pilsonim ar bankas kontu kādā no Latvijas bankām, e-pasta adresei un derīgām telefona numuram. Kā arī pastāvīgiem ikmēneša ienākumiem, kuri nodrošinās iespēju veiksmīgi atmaksāt kredītu. Aizdevēja mājaslapā ir jāveic reģistrācija un jāizveido savs lietotāja profils. Reģistrāciju var pabeigt, nosūtot 0,01 eiro uz kādu no aizdevēja bankas kontiem. Saņemot šo reģistrācijas maksu savā bankas kontā, aizdevējs pārliecinās, ka norādītais bankas konts pieder reģistrētajai personai un var labāk izvairīties no krāpniecības iespējas.

Ja rodas kādas neskaidrības vai jautājumi saistībā ar ātrā kredīta saņemšanu vai atmaksu, noteikti var sazināties ar aizdevēja klientu apkalpošanas speciālistiem un saņemt profesionālu konsultāciju. Kā arī jāatceras, ka ātro kredītu var saņemt tikai kreditora darba laikā. Ja ir nosūtīts ātrā kredīta pieprasījums ārpus darba laika, tad nepieciešams gaidīt, kad sāksies aizdevēja darba laiks, lai sāktu izskatīt pieprasījumu.

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form