Foto: Shutterstock
Ar laiku visiem gludekļiem apakša kļūst nedaudz piedegusi ar grūti notīrāmiem traipiem. Kā atgūt gludekļu sākotnējo mirdzumu, lai ar to nesabojātu gludināmo audumu?

Viens no veidiem, ko katrs var izmēģināt mājas apstākļos – izmantot sāli. Noklāj gludināmo dēli ar papīra salveti, uzber tai pa virsu sāli un uzkarsē gludekli maksimāli karstu. Kad gludeklis ir karsts, gludini ar netīro apakšu pāri sālim un salvetei, līdz netīrumi nonākuši, norāda ''Real Simple''. Netīrumi efektīvāk notīrīsies, ja izmantosi tvaika funkciju gludeklim. Pēc tam kārtīgi notīri gludekļa virsmu ar ausu tīrāmajiem irbulīšiem, lai nepaliktu spraugās sāls graudi.

Ja pa rokai ir dzeramā soda, tad sajaucot to ar ūdeni, iegūsi pastu, kas ļoti labi notīrīs gludekļa netīro virsmu. Pastas uzziešanai izmanto kādu drānu, bet gludekli atstāj neieslēgtu. Pēc tam notīri pastu ar citu tīru, samitrinātu drānu un tad ieslēdz gludekli, lai ar tvaika palīdzību pilnībā atbrīvotos no pastas atlikumiem.

Vairāku mājas darbu brīnumlīdzeklis, zobu pasta, ir labs līdzeklis arī gludekļa tīrīšanā. Neieslēgtu gludekli iezied ar zobu pastu, neiesmērējot caurumus, un tad ar tīru drānu apļveida kustībām ierīvē virsmu. Ļauj pāris minūtes pastai iedarboties un tad notīri ar tīru drānu.

Noderīgi!

  • Gludekļa virsmas caurumus var ērti iztīrīt ar ausu tīrāmajiem irbulīšiem.
  • Atceries, ka gludekļa ūdens iepildīšanas tvertne ar laiku var kļūt netīra kaļķakmens nosēdumu dēļ, tāpēc ik pa laikam izskalo arī šo nodalījumu ar ūdeni, kam piejaukts etiķis.
  • Lai tvertne tik ātri nekļūtu netīra, izmanto destilētu ūdeni gludināšanas procesā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!