Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sēnes, kuru raža mūs šogad pārsteigusi ar īpaši bagātīgu birumu, parasti izmantojam mērču, zupu vai sacepumu gatavošanai, visbiežāk izvēloties "sapārot" tās ar kartupeļiem. Kā būtu, ja tu pakāptos soli nost no jau neaudz apnikušās žanra klasikas un pagatvotu sēņu risoto – īpaši krēmīgu rīsu biezputru ar sēņu aizdaru. Šis ēdiens noteikti palīdzēs rudenīgā dienā mājās uzburt īpaši omulīgu noskaņu.

Lai pagatavotu sēņu risoto, tev jāsarūpē šādas sastāvdaļas:

  • Pāris saujas sēņu (vari izmantot gan meža sēnes, gan šampinjonus, šitake, portobello u.c.)
  • Rīsi (vēlams izvēlēties īsgraudu rīsus, bet vari izmantot jebkurus citus, kas tev pieejami);
  • Olīveļļa;
  • Sviests vai saldais krējums;
  • Buljons (labāk pašgatavots);
  • Sīpoli;
  • Smalki sarīvēts cietais siers;
  • Glāze sausa baltvīna vai nedaudz citronu sulas.

Te uzzināsi, ar kādām sastāvdaļām aizstāt vīnu, kas nepieciešams receptē.

Risoto gatavošanas pamatprincips

Apcep nelielā eļļas daudzumā sīpolus un sēnes, pievieno rīsus, apcep, pievieno vīnu, maisot uzvāra un iztvaicē, pievieno kausiņu karsta buljona un, kad tas uzsūcies, lej nākamo kausiņu. Tā buljonu pamazām pa kausiņam pievieno, līdz rīsi mīksti, krēmīgi – tieši tādi, kā garšo. Iemaisa sieru, sviestu vai jebkādas citas izvēlētās piedevas.

Risoto jāgatavo uz nelielas liesmas un visu laiku jāmaisa, lai tas nepiedegtu un lai no rīsiem izdalītos ciete, veidojot krēmīgu mērcīti. Izklausās tiešām garšīgi, vai ne?

Ierosmei atlasījām septiņas sēņu risoto receptes rudenīgi gardai maltīte. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!