Vistas sacepuma gatavošanai noderēs jebkāda vistas gaļa. Ja vēlies, vari izmantot pat visu vistu, iepriekš to novārot – pēcāk no kauliem atdalīto gaļu varēsi izmantot sacepumā, bet no buljona pagatavot gardu un veselīgu vistas zupiņu, kas palīdzēs cīnīties ar saaukstēšanos un citām nepatīkamām rudens sezonas blaknēm.
Tā kā vistas vārīšana ir visai laikietilpīgs process, tad pie sacepuma tiksi ātrāk, izmantojot gabaliņos sagrieztu vistas fileju vai atkaulotus vistu šķiņķīšus bez ādas. Tos pirms likšanas cepamajā traukā pāris minūtes apvāri verdošā ūdenī vai arī apcep pannā sakarsētā taukvielā. Ir receptes, kas paredz izmantot arī iepriekš termiski neapstrādātus gaļas gabaliņus, bet, lai tie pagatavotos ātrāk, iepriekš tos saplacini, viegli paklapējot ar gaļas āmuru.