Foto: Shutterstock
Visai aktuāli šajā sezonā ir baklažāni, kas nogatavojušies pašā briedumā un pagatavojami visvisādi, atliek vien iedvesmoties no ''Tasty'' receptēm.

Bieži dzirdēts, ka no baklažāniem izvairās tik tāpēc, ka nav ideju, kā tos gardi pagatavot. Viena neveiksmīga reize var radīt vilšanos uz visiem laikiem, tomēr aicinām pārkāpt skepsei un pamēģināt vēlreiz, tikai citādākā pagatavošanas manierē. Un, ja neveiksme radusies, tos cepot, iegūstot švammei līdzīgas šķēles, palūko šos padomus pareizai to cepšanai.

Baklažāni ir pat ļoti pateicīgi vakariņu cēlienam, jo no tā var pagatavot debešķīgu krēmzupu, sacept sulīgu sacepumu, servēt sātīgus karstos salātus vai vienkārši kādu interesantu papildinājumu pamatēdienam. Grilētas ripiņas ar pesto, baklažānu veltnīši ar sieru pildījumā, panētas šķēles rīvmaizē, kas garšos teju kā vistas nageti – visas variācijas neliks vilties baklažānu skeptiķiem. Un vēl kas, violetais dārzenis visai labi iederēsies arī dažādās mērcēs, sacepumos un sautējumos, sātīgi papildinot virumu.

Lai iedvesma vada pie gardas maltītes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!