Foto: Shutterstock
Ja vaicāsi bērniem, kas tiem vislabāk garšo, noteikti atbildē izskanēs cīsiņi. Skolas gaitas uzsākot, vecākiem par atvieglojumu piedāvājam virkni ideju, kā dažādot to pasniegšanu.

Ja jau cīsiņi bērniem tik ļoti garšo, vajadzētu piedāvāt ko vairāk par to pasniegšanu vārītā vai ceptā veidā. Tā kā ''Tasty'' ir par dažādību maltītēs, recepšu krājumā atradām dažas pievilcīgas idejas, kā tos pasniegt.

Pasakot bērniem, ka pusdienās vai vakariņās būs cīsiņi, sajūsmas spiedzieni nebūs ilgi jāgaida. Un, ja tas ir vienīgais veids, kā pierunāt bērnu paēst kaut ko vairāk par šokolādes konfektēm, tad ir vērts pacensties un kopā ar tiem pasniegt arī ko vērtīgāku, piemēram, dārzeņus. Sacepot gardus iesmiņus, uz kuriem starp cīsiņiem sarindojušies ķirštomāti, šampinjoni, kāds kartupelis, paprika vai vēl kāds dārzenis, iespēja, ka bērns to apēdīs, būs krietni lielāka, nekā servējot galdā sakņu sautējumu.

Kreptīgās kotletes bērniem var iemānīt, pasniedzot to, sadurstot ar iesmiņiem tai apkārt cīsiņus, tādā veidā radot imitāciju bruņurupucim. Šāda pieeja ēdiena pasniegšanai nostrādā teju vienmēr, tāpēc ir vērts pamēģināt, ja nekā citādi neizdodas bērnu pierunāt apēst ko nopietnāku.

Ja nevēlies aizrauties ar mākslas veidošanu uz šķīvja, iecienītos cīsiņus izmanto, papildinot ar tiem sakņu sautējumu, pastu, risoto, plovu, sacepumu, pat zupu un brokastu omleti. Grūti atrast ēdienu, kuram cīsiņi nekādi nepiestāvētu.

Gardie iesmiņi ar cīsiņiem, sieru un dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Uz grila gatavota uzkoda, kas īpaši pa prātam būs mazajiem ēdājiem, jo uz krāsainajiem iesmiņiem kraukšķīgi dārzeņi mijas ar desas, siera un vistas filejas gabaliņiem.

Lasīt vairāk

Desiņas vai cīsiņi kārtainajā mīklā

Foto: DELFI

Ātrā uzkoda, kas jo īpaši patiks bērniem – cīsiņi mīklā. Izvēlies tādus cīsiņus vai desiņas, kas pašam garšo vislabāk. Ēd, kamēr silts!

Lasīt vairāk

Cīsiņu un mīklas sacepums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Slavenais britu virtuves ēdiens "toad in the hole" jeb "baloži aliņā" pavisam vienkāršā versijā. Sacepums būs garda maltīte kā pusdienās, tā vakariņās.

Lasīt vairāk

Cīsiņu, bekona un marinētu gurķīšu uzkoda

Foto: Publicitātes attēls

Gaidāmi ciemiņi, bet par uzkodām esi piemirsis? Lūk, viena ļoti ātra, vienkārša un smeķīga ideja – cīsiņi, kas ievīstīti bekonā un pasniegti ar mazu marinēto gurķīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Rīgas miesnieks".

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrādziņi ar cīsiņiem

Foto: Publicitātes attēls

Fiksā kārtainās mīklas pīrāgu recepte ar cīsiņiem. No dotā sastāvdaļu daudzuma sanāks astoņi prāvi pīrādziņi, ko notiesāt, kamēr vēl silti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Rīgas miesnieks".

Lasīt vairāk

Cīsiņu bruņurupuči

Foto: Publicitātes attēls

Kurš teicis, ka nelielām uzkodām jābūt izsmalcinātām. Ēšanu var padarīt itin jautru, kotleti un cīsiņus pārvēršot apetītlīgā bruņurupucī. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Rīgas miesnieks".

Lasīt vairāk

Cīsiņu iesmiņi medus – sinepju marinādē

Foto: Publicitātes attēli

Ierastos brokastu cīsiņus iespējams pagatavot arī radoši. Lūk, jautra un garšīga ideja, kā cīsiņus pagatavot cepeškrāsnī un pasniegt kopā ar medus un sinepju mērci!

Lasīt vairāk

Mafinu pannā cepti pīrāgi ar cīsiņiem jeb cīsiņu rozītes

Foto: Publicitātes attēls

Garšīgs našķis ar cīsiņiem – kārtainās mīklas pīrādziņi. Ap cīsiņiem apvītā siera šķēlīte patīkami kusīs mutē, bet kečups pīrādziņa pamatnē būs jauks pārsteigums ēdājiem.

Lasīt vairāk

Cīsiņu 'astoņkāji'

Foto: Shutterstock

Kad galā pasniegti "astoņkāji", tad bērni pie galda ir klāt bez saukšanas.

Lasīt vairāk

Cīsiņi spageti jūgā

Foto: Shutterstock

Cīsiņi spageti jūgā - izskatās amizanti un bērni sajūsmā!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!