Foto: Publicitātes foto
Pēc svelmainās un pērkona negaisiem bagātās nedēļas nogales atkal pienākusi daudzu jau tā ne pārāk ieredzētā pirmdiena, turklāt šoreiz – jau ar rudenīga vēsuma dvesmu. Tas liek domāt, ka vakariņās ar dārzeņu salātiem vien nebūs līdzēts, un gribēsies baudīt ko sildošāku un mājīgāku, bet gana ātri pagatavojamu. Kā būtu ar makaronu zupu?

Mums šķiet, ka tā ir lieliska ideja! Ne velti arī itālieši, kas ir visā pasaulē izlavēti gardēži, iecienījuši remdēt izsalkumu ar minestroni – vieglu dārzeņu zupiņu, parasti bez gaļas piedevas, ko papildina ar pupiņām (ērtības labad iesakām izmantot konservētās), sauju pastas un, protams, arī kādu karotīti rīvēta cietā siera.

Pavisam vienkārša piena zupa ar makaroniem, kā nekas cits, palīdzēs atsaukt atmiņā bērnību. Iespējams, šī zupīte tavās mājās nav celta galdā tik ilgi, ka jau ir aizmirsies, cik lieliski tā garšo – it īpaši, piekožot klāt svaigas baltmaizes šķēli, kas devīgi pārziesta ar sviestiņu.

Ja vēlies pagatavot zupu ar gaļu, tradicionālajai vistas zupiņai rīsu vai kartupeļu vietā pievieno makaronus – šādi zupa izdosies īpaši tumīga un sātīga. Kaut gan zupas papildināšanai vari izmantot jebkāda veida pastu, labāk izvēlies mazāka izmēra makaroniņus, jo tie piebriedīs ātrāk, zupā izskatīsies glītāk, un viruma konsistence būs viendabīgāka. Tikai, lūdzu, nepārcenties – lai uzlabotu zupas konsistenci, pietiks vien ar sauju pastas, jo, ja piebērsi pārāk daudz makaronu, tiem uzbriestot, gardā zupa pārvērtīsies par nebaudāmu ķopsi.

Makaronus pievieno 5-7 minūtes pirms zupas vārīšanas beigām, lai tie saglabātu savu formu, jo pasta turpinās briest arī tad, kad zupas katliņš jau būs nocelts no uguns. Citus likumus, kas jāņem vērā, lai zupa izdotos nevainojami garda un ēdāji nespētu vien beigt slavēt tavas kulinārās prasmes, atradīsi te.

Lai labi garšo!

Dārzeņu zupa ar makaroniem

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama un garda dārzeņu un makaronu zupa žiglām pusdienām vai vakariņām. Ber zupas katlā burkānus, konservētos tomātus un saldētos zirnīšus – tā viss pagatavosies krietni ātrāk.

Lasīt vairāk

Piena zupa ar makaroniem

Foto: Shutterstock

Parastā piena un makaronu zupa. Īpaši garda launaga laikā, lai pabarotu bērnus.

Lasīt vairāk

Minestrone mājas gaumē

Foto: DELFI

Kad aukstums aiz loga pieņēmies spēkā, gribas tikai ko sildošu, tāpēc zupa viennozīmīgi ir šīs sezonas labākā izvēle kā pusdienām, tā vakariņām. No tā, kas bija mājās, arī tapa šī variācija par minestroni, bet neliegšos teikt – izdevās lieliska!

Lasīt vairāk

Ātrā nūdeļu zupa ar konservētiem zirņiem un pupiņām

Foto: Shutterstock

Ātrā versija par klasisko itāliešu "minestrone" – garda un sātīgā dārzeņu zupa ar nūdelēm, kas būs īsts glābiņš reizēs, kad maltītes gatavošanai ir pavisam maz laika, jo šo zupu iespējams pagatavot vien 20 minūšu laikā.

Lasīt vairāk

Nūdeļu zupa ar zirnīšiem

Foto: Shutterstock

Gardā nūdeļu zupa ar zaļo zirnīšu pākstīm un citiem dārzeņiem. Ātrām un gardām pusdienām.

Lasīt vairāk

Vistas un tomātu zupa ar makaroniem

Foto: Shutterstock

Mazliet neierasta kombinācija – vistas un tomātu zupa ar makaroniem un kausēto sieru.

Lasīt vairāk

Zupa minestrone ar cukīni un konservētām pupiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavasara vēsmas zupas šķīvī – gardā makaronu zupa minestrone. Plaukstošo gadalaiku šķīvī izgaršot palīdzēs ne vien redīsi un cukīni, bet arī fenhelis un nedaudz svaigu pētersīļu.

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar nūdelēm ķīniešu gaumē

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vistas zupa ar nūdelēm – variācija par ķīniešu zupām.

Lasīt vairāk

Pavasarīga pupiņu zupa ar sparģeļiem

Foto: Shutterstock

Pavasarīga un viegla, neticami ātri pagatavojama. Pavasarīgo vieglumu piešķirs jaunie kabacīši, sparģeļi un saldo zirnīšu pākstiņas. Dārzeņi būs gatavi piecās minūtēs. Šai zupai pievieno arī jebkāda veida saldētus vai konservētus zirnīšus un pupiņas. Brīnišķīgs papildinājums būs, ja saldētavā būs vēl aizķērušās saldētās cūku pupas. Lai saglabātu buljona dzidrumu, makaronus novāri atsevišķā katliņā.

Lasīt vairāk

Sātīgā lazanjas zupa ar diviem sieriem

Foto: Vida Press

Lazanjas zupa ir īsti piemērota dienām, kad gribas dažādot savu ēdienkarti ar itāliskām garšām, bet nav iedvesmas gatavot oriģinālo lazanju.

Lasīt vairāk

Makaronu un siera zupa

Pavaicā bērnam, ko viņš vēlas vakariņās. Visticamāk, biežākā atbilde būs - frī kartupelīšus vai makaronus ar sieru. Pavaicā sev kā mamma, ko tu vēlētos, lai bērns ēd vakariņās. Protams, zupu! Šī recepte būs kā kompromiss mammas un bērna vēlmēm. Pagatavo siera zupu ar makaroniem!

Lasīt vairāk

Dārzeņu zupa ar nūdelēm

Zupa ar nūdelēm daudziem asociējas ar bērnību. Klasiskajā versijā to gatavo vistas buljonā, pievienojot gaļas gabaliņus. Šajā reizē - gavēņa zupa, kas garšos gan bērniem, gan pieaugušajiem. Papildu sātīgumam zupai var pievienot apceptu tofu sieru.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!