Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Nebūs melots, apgalvojot, ka uz oglēm gatavota ēdienam piemīt īpašs, pirmatnīgs kārdinājums, kam nav iespējams pretoties. Tam par apliecinājumu kalpo fakts, ka teju jebkurā pasaules malā, ieskatoties ēdienkartē, starp dažādiem konkrētās valsts nacionālajiem ēdieniem atradīsi arī plašu dažādā veida grilējumu sadaļu. Mēs iesakām izrauties no ierastās šašliku rutīnas un doties garšu ceļojumā, jau šajās brīvdienās uz oglēm pagatavojot ēdienus, kas iecienīti citās – tuvākās un tālākās – zemēs.

Starp citu, viens no iemesliem, kādēļ grilu vajadzētu kurināt biežāk, ir fakts – ka grilēšana ir veselīgāka nekā produktu cepšana uz pannas, jo nav nepieciešams izmantot papildu taukvielas, turklāt, grilējot produktus, to poras noslēdzas un tie patur sevī visas vērtīgās vielas. Grilēšana prasa arī īsāku laiku nekā citi ēdiena gatavošanas veidi. Piemēram, mazāki gaļas gabaliņi jācep 20 minūtes, cūkgaļas karbonādes – aptuveni 12 minūtes, desiņas – 6 minūtes, bet garneles uz iesmiņiem ir gatavas 2–3 minūtēs.

Sulīgs liellopa steiks Argentīnas virtuves labākajās tradīcijās, meksikāņu vistas iesmiņi, turku kebabi ar pikantu liellopu gaļas pildījumu, marokāņu garšvielām bagātināts kalmārs vai asie vistas spārniņi jamaikiešu gaumē – izvēlies recepti un dodies kurināt grilu!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!