Ar vistas filejas gatavošanu grūti nošaut greizi – tā labi garšos gan klasiskajā saldā krējuma mērcē ar šampinjoniem, gan sutinātā saldskābā mērcē ar papriku, ananasiem. Eksotisku garšu cienītājiem vērts izmēģināt kokosriekstu piena krēmīgumu, kas būs arī liesāka alternatīva saldajam krējumam.
Sātīgām vakariņām visai labi iederēsies kādu citrusu klātbūtne – citrons un apelsīns garšo dievīgi salikumā ar lieso gaļu. Patīkamu kraukšķīgumu mērcei piešķirs rieksti, bet neparastākas garšu nianses – sinepes, ingvers, sojas mērce vai zemesriekstu sviests.
Izvēlies sev kārdinošāko variantu un izbaudi vakariņu vēderpriekus!
Vistas fileja estragona mērcē
Vienkāršs un ātrs veids, kā sagatavot krēmīgu vistas fileju estragona mērcē. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.
Vistas fileja ar mango, papriku un šampinjoniem
Sulīgi vistas gabaliņi ar papriku aromātiskā tomātu mērcē
Ātri pagatavojams vakariņu ēdiens – sulīgi vistas gabaliņi ar papriku un sīpoliem, sautēti sulīgā, viegli pikantā tomātu mērcē. Šķipsna kumina (vari izmantot arī ķimenes) piešķirs šim vienkāršajam ēdienam vēl bagātīgāku garšu un aromātu.
Vista ar šampinjoniem krēmīgā karija mērcē jeb 'pāvesta pusdienas'
Kraukšķīgā vistiņa 'Gan bei' stilā
Kraukšķīgi vistas gabaliņi "Gan bei" stilā - novērtēs saldi-skābi- āsā ēdiena cienītāji.
Vistas fileja kokosriekstu piena-karija mērcē ar laima sulu
Kādā kafejnīcā reiz nogaršoju krēmīgu vistas filejas mērci, kur bija jūtama maiga kokosriekstu garša un pikantais karijs. Mēģināju atkārtot ko līdzīgu mājās, pievienojot sēnes, papriku un laima sulu. Izdevās ļoti garšīgi!
Ātrais vistas sautējums zemesriekstu sviesta–tomātu mērcē
Vistas fileja saldā krējuma mērcē
Vienkārša vakariņu recepte - vistas fileja ar saldo krējumu. Pasniedz ar makaroniem vai rīsiem!
Vistas fileja karijā ar rīsiem un zemesriekstu mērci
Vistas gabaliņi ķīniešu gaumē
Ātri pagatavojami vistas gabaliņi ķīniešu gaumē.
Saldskābā vista apelsīnu mērcē ar grauzdētām sezama sēkliņām
Apelsīnu sezona ir jāizbauda kā nākas! Sladskābā vista apelsīnu mērcē ir patiešām izcils garšas baudījums -saulainie apelsīni šim vienkāršajam ēdienam piešķir īpašu svaigumu un sulīgumu, čili- asumu, bet grauzdētas sezama sēklas- pārsteiguma momentu.
Ātrā vistiņa krēmīgā ķiploku un citronu mērcē
Vistas gaļa ar pupiņām karija un kokosriekstu mērcē
Karijs un kokosriekstu piens ir eksotiski, taču mums jau pazīstami produkti. Receptē izmantotās baltās pupiņas sniedz ne tikai plašu klāstu noderīgu uzturvielu, bet arī ļauj atklāt jaunas, neierastas garšas nokrāsas. Šis ēdiens ar maigo garšu ir ļoti piemērots vakariņām. Ja gribat izvairīties no ogļhidrātiem, ēdiet to bez piedevām, ja vēlaties ko sātīgāku, tad tas lieliski saderēs ar makaroniem vai rīsiem.
Vistas fileja ar ananasiem un Indijas riekstiem saldskābā mērcē
Sulīgā vistas fileja ar ananasiem
Šis nu ir viens ātri pagatavojams un bezgala gards paēdiens. Arī proporcijas nav īpaši svarīgas, jo garšīgi ir visādi. Šo recepti var variēt kā nu kuru reizi tīk, pievienojot apceptu papriku, sīpolus, bambusa dzinumus, kukurūzu. Ļoti patīkamu garšu rada grauzdēto sezama sēkliņu eļļa. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna Šulce-Palma.
'Dzīvo garšīgi': sulīgi vistas gabaliņi krēmīgā kokosriekstu karija mērcē
''Tasty'' projektā "Dzīvo garšīgi!" apciemojām bloga Mrs. Paula Roze kūrētāju, kas padalījās ar viņas ģimenē ļoti iecienītu recepti. Paula Roze mudina ļauties eksperimentiem tieši garšvielu pievienošanas brīdī, tad sulīgie vistas filejas gabaliņi krēmīgā kokosriekstu karija mērcē allaž sagādās patīkamu pārsteigumu.