Vienalga, kāda veida makaroni mājās ir atrodami, tie visi derēs salātu gatavošanai, pat lielie gliemežu formas, kuros var pildīt smalkākos gabaliņos sagrieztus dārzeņus. Sālsūdenī novāra makaronus, bet uzmana, lai nepārvārās un nesaķep (noderīgus padomus par šo tēmu atradīsi šeit).

Tās dažas minūtes, kamēr makaroni vārās, velti pārējo sastāvdaļu sagatavošanai. Apcep vistas fileju, sagriež smalkākos gabaliņos šķiņķi, nokāš konservēto tunci vai apcep sēnes. Neaizmirsti par svaigiem dārzeņiem – tomātiem, gurķiem, papriku, kukurūzu, bet svaigumam pievieno salātlapas. Ja vēlies ko interesantāku, makaronu salātiem derēs arī augļi, piemēram, melone vai ananāss, it īpaši, ja plānots pievienot vistas gaļu.

Papildu sātīgumam padomā par siera izvēli – šeit labi piestāvēs gan mocarella siers, gan mīkstās siera bumbas, tāpat zilā vai brī siera gabaliņi garšos ļoti tīkami. Kas attiecas uz salātu mērcēm, izmanto to, kas mājās pieejams, vai ļauj vaļu fantāzijai, sajaucot eļļu ar garšaugiem, jogurtu papildinot ar svaigiem zaļumiem vai dāsni apslakot salātus ar pesto.

Žāvētas vistas salāti ar makaroniem sinepju mērcē

Lasīt vairāk

Aukstie makaronu salāti ar kūpinātu cūkgaļu

Lasīt vairāk

Makaronu salāti ar vistu un tomātiem

Lasīt vairāk

Fantastiski garšīgi makaronu salāti ar ceptu ķirbi un divu veidu akniņām

Lasīt vairāk

Tunča salāti ar makaroniem un dārzeņiem

Lasīt vairāk

Makaronu un lapu kāpostu salāti ar olīvām un kaltētiem tomātiem

Lasīt vairāk

Krabju salāti ar sieru un makaroniem

Lasīt vairāk

Ātrie makaronu un svaigu tomātu salāti

Lasīt vairāk

Gliemežvāku makaronu salāti ar tunci un dārzeņiem

Lasīt vairāk

Makaronu salāti ar šprotēm

Lasīt vairāk

Grieķu salāti ar pastu

Lasīt vairāk

Siltie makaronu salāti ar mocarellu un tomātiem

Lasīt vairāk

'Tex-mex' salāti ar pastu

Lasīt vairāk

Pasta ar zaļumiem un fetu

Lasīt vairāk