Foto: Shutterstock
Ja piekrīti apgalvojumam, ka katra diena ir kā svētki, tad arī izvēle par labu lasim vakariņās tev patiks. Lai arī lasi ir grūti pagatavot negaršīgi, ''Tasty'' nāk klajā ar piedāvājumiem, kā vēl bez sāls un piparu klātbūtnes to gardi celt galdā.

Ja tev netīk ķēpāties ar filejas ķidāšanu, un tas ir vienīgais iemesls, kas attur vakariņās gatavot sulīgo lasi, cep lasi ar visām asakām, sagriez zivi steikos vai palūko pēc padoma šeit, kur uzskatāmi parādīts, kā izņemt asakas un izgriezt vēdera balto daļu no lielā gabala.

  • Šajā rakstā atklājām sešas kļūdas, no kurām jāizvairās, gatavojot lasi.


Bet, kas attiecas uz laša gatavošanu, esi radošs un izjūti pavisam jaunas garšu dimensijas, iemarinējot lasi medū un sinepēs, apcepot to, ieziestu ar pesto, vai vienkārši noklāj ar bagātīgu siera kārtu un ļauj tai kārdinoši papildināt sulīgo zivs

Ja rūpējies par figūru, apgūsti franču iecienītu metodi, kā izcept aromātisku lasi cepampapīra aploksnē. Lai vai kādu recepti izvēlēsies, lasis vakariņās noteikti neliks vilties!

Lai labi garšo!

Krāsnī cepts lasis ar pesto

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Cepeškrāsnī pagatavots lasis ar gardu pesto un rīvmaizes "cepurīti". Zivs gabaliņus pasniedz kopā ar vārītiem kartupeļiem un salātiem.

Lasīt vairāk

Cepts lasis ar balzamiko etiķa mērci

Foto: Shutterstock

Viegli apcepti laša filejas gabaliņi ar saldskābu balzamiko etiķa mērci. Vienkārša, veselīga un ātri pagatavojama recepte pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Zaļajā tējā cepts lasis no Džeimija Olivera veselīgo recepšu krājumiem

Lasi iespējams pagatavot ne tikai izcili gardi, bet arī veselīgi. Veselīgs un sabalansēts ēdiens ir viens no nosacījumiem, lai nodzīvotu garu un piepildītu mūžu, saglabājot možu garu arī sirmā vecumā, ir pārliecināts slavenais pavārmākslas virtuozs Džeimijs Olivers.

Lasīt vairāk

Cepts lasis skābeņu mērcē

Foto: Shutterstock

Skābeņu mērce nevainojami saderas ar ceptu lasi, bet tu vari cept arī āti, mencu vai buti. Pasniedzot ēdienu, lej šķīvī mērci, kurā ieguldi cepto laša gabalu, uzkaisi dažas svaigas skābenes, diļļu zaļumiņus.

Lasīt vairāk

Cepts lasis medus un sinepju marinādē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Zivju ēdienu klasika ir lasis, taču medus un sinepes noteikti nav tā populārākā kombinācija, bet, kas noteikti pelnījusi lielāku slavu. Patīkamais saldums un pikantums rada lielisku garšu buķeti, radot restorāna cienīgu maltīti, kuru var pagatavot ikviens.

Lasīt vairāk

Pannā cepti laša steiki

Foto: Shutterstock

Laša steiks - greznai pusdienu vai vakariņu maltītei.

Lasīt vairāk

Pannā cepts lasis ar tagliatelle makaroniem un tomātu un pesto mērci

Foto: Vida Press

It kā izsmalcināta, bet tajā pašā laikā vienkārša recepte, kas vakariņu vai pusdienu reizei piešķirs īpašu noskaņu.

Lasīt vairāk

Cepts lasis cepeškrāsnī

Foto: Shutterstock

Cepts lasis cepeškrāsnī ar sojas mērci un ingvera "kažociņu".

Lasīt vairāk

Cepts lasis ar pētersīļu pesto

Foto: Vida Press

Šodien vakariņām, rīt - uzkodām! Plānojot ēdienreizes, pagatavo vienai maltītei nedaudz vairāk ēdiena, atlikumu izmanto citā receptē. Piemēram, sekojot šai receptei, pagatavosi sātīgas vakariņas četrām personām, bet, ja nevarēsiet pievārēt visu, atlikušo lasi var sacept kārtainās mīklas pīrādziņos!

Lasīt vairāk

Zaļumos cepta laša fileja ar pastinaku biezeni

Lielisks laša ēdiens ar bagātīgām garšas niansēm, ko sniedz zaļumi un fenhelis, pasniegts ar maigu pastinaku biezeni un sviestā ceptām dārza veltēm – tas garšo labāk, nekā varētu iedomāties!

Lasīt vairāk

Cepts lasis sinepju un brūnā cukura glazūrā

Foto: Scanpix

Lasis saldu garšvielu glazūrā ir visai neierasta, tomēr neizsakāmi garda kombinācija. Šai sakarā piedāvājam recepti, kuras pagatavošana neprasīs daudz laika, tomēr noteikti kļūs par vienu no iecienītākajām maltītēm jūsu virtuvē.

Lasīt vairāk

Cepts lasis ar kraukšķīgu pesto un siera cepurīti

Foto: Shutterstock

Lasim cepoties veidosies jauka, kraukšķīga cepurīte, bet pesto aromāti un garšas sajauksies ar zivs gardajiem aromātiem.

Lasīt vairāk

Foto recepte: sulīga laša fileja ar citroniem, ķiplokiem un zaļumiem

Foto: Privātais arhīvs

Ja lielveikalā "uz akciju" izdodas tikt pie laša filejas ar ādu par ļoti pievilcīgu cenu, tad neknapinies ar šķēlēm, bet ņem ciet uzreiz pusi zivs un palutini ģimeni ar karalisku mielastu! Šis ir patiešām elementārs un praksē vairākkārt pārbaudīts veids, kā krāsnī izcept lasi nevainojami sulīgu un aromātisku, turklāt bez taukvielām. Garšos pēc vēl!

Lasīt vairāk

Zaļumos sutināts lasis

Foto: Shutterstock

Lēni cepeškrāsnī sutināts lasis (vai forele) garšo īpaši labi, it īpaši, ja zivs "sēdējusi" uz aromātiskiem dārzeņiem - burkāniem, puraviem, selerijām un brokoļiem.

Lasīt vairāk

Laša filejas pikantā marinādē ar sezama sēkliņām

Foto: Shutterstock

Pikantas, krāsnī ceptas laša filejas ar sezama sēkliņām. Īpašo garšu piešķirs čili mērces, ingvera un ķiploka marināde.

Lasīt vairāk

Cepts lasis skandināvu gaumē ar marinētu gurķu salātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārtīgām vakariņām vai svētku maltītei – krāsnī cepts lasis ar ātri iemarinētiem gurķīšiem un bietēm. Pasniedz siltu vai atdzesētu – nākamajā dienā.

Lasīt vairāk

Figūrai draudzīgs veids, kā papīra aploksnē izcept īpaši sulīgu zivi vai vistas fileju

Foto: Shutterstock

Cepšana cepampapīra aploksnē jeb "en papillote" (ar tādu nosaukumu šī metode atpazīstama visā pasaulē) ir vienkāršs un ļoti veselīgs veids, kā pagatavot zivi vai vistas fileju, lai tā būtu nepārspējami sulīga un aromātiska. Un, kas nav mazvarīgi – arī bez liekām kalorijām.

Lasīt vairāk

Grilēts lasis terijaki marinādē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Grilēts lasis folijā, kam piešķirta saldskāba un pikanta garša – tas pateicoties ingveram, čili, sojas mērcei un medum. Lasi drīkst grilēt arī cepeškrāsnī, tikai tad cepšanas laiks būs ilgāks.

Lasīt vairāk

Folijā cepts lasis

Foto: Shutterstock

Folijā cepts lasis - lepnam piknikam.

Lasīt vairāk

Sulīgs, sālī cepts lasis svētku galdam

Foto: Shutterstock

Pavisam vienkārši pagatavojams, bet ļoti sulīgs un gards sālī cepts lasis. Izcils rezultāts bez īpašas piepūles un laikietilpīgiem sagatavošanas darbiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!