Foto: Shutterstock
Nu jau piekto nedēļu piedāvājam bezgaļas ēdienkarti visām darbdienām, katrai dienai piemeklējot trīs garšīgas receptes: salātus, zupu un pamatēdienu. Ja jau pat striktie baznīcas likumi ļauj gavēņa laikā piektdienās ēst zivis, tad arī mēs piektdienas ēdienkartē atļāvāmies iekļaut zivis un jūras veltes. Šīs nedēļas recepšu izlasi papildinājām arī ar pāris spēcinošām putrām, kas sniegs ilgstošu sāta sajūtu īpaši ēdelīgiem gavētājiem.

Ēdienkarte pirmdienai

Brokastis: Svaigie sparģeļu salāti
Pusdienas: Lielais sīpolu un siera pīrāgs jeb tarte
Vakariņas: Tomātu biezzupa ar cieto sieru

Ēdienkarte otrdienai

Brokastis: Grieķu salāti ar pastu
Pusdienas: Ziedkāpostu un burkānu sautējums ar ingveru
Vakariņas: Ātrā ķirbja zupa ar mannu

Ēdienkarte trešdienai

Brokastis: Biešu salāti ar sieru un olu
Pusdienas: Griķu kotletes ar sēnēm
Vakariņas: Dārzeņu zupa Toskānas gaumē ar plaucētu olu

Ēdienkarte ceturtdienai

Brokastis: Džungļu kāposti
Pusdienas: Citronīgi kartupeļi ar tomātiem, olīvām, un fetas sieru
Vakariņas: Aukstā zupa ar gurķiem un redīsiem

Ēdienkarte piektdienai

Brokastis: Tunča salāti ar pupiņām
Pusdienas: Makaroni ar garnelēm uz zirnīšiem
Vakariņas: Kartupeļu ķiļķenu piena zupa

Padoms: ja starp trīs galvenajām dienas ēdienreizēm tevi moka izsalkums, ko neizdodas remdēt, graužot salātlapas, tad pagatavo kādu no divām mūsu šīs nedēļas recepšu izlasē iekļautajām putrām – tās tev sniegs patīkamu sāta sajūtu uz ilgu laiku.

Visas ēdienkartē norādītās receptes atradīsi mūsu sarūpētajā izlasē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!